Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skrällen - Gatlin missade finalen

Bolts stora utmanare Justin Gatlin stannade av i semifinalen på 200 meter och missar nu finalen. - I OS blir det alltid en skräll, antar att det är jag den här gången, säger Gatlin till Viasat.

Det blir ingen ny duell mellan Justin Gatlin och Usain Bolt på 200 meter. 

I semifinalen såg amerikanen ut att gå mot en finalplats när han stannade av och blev passerad av två löpare. Där tog chansen på OS-guldet på 200 meter slut.

- I OS blir det alltid en skräll, jag antar att det är jag den här gången. Jag har haft lite problem med fotleden och det blommade upp igen ikväll, säger Justin Gatlin till Viasat efter loppet.

Han tyckte inte själv att han stannade av utan tryckte på med det han hade. Istället blev det Alonso Edward och Churandy Martina som tog sig vidare från semifinalen. Och Gatlin gratulerade grannen och träningskamraten Martina efter loppet.

- Jag är stolt över honom. Han har också haft skadeproblem och skulle det vara någon annan som tog sig vidare så ville jag att det skulle vara han, säger Gatlin till Viasat.

Churandy Martina var själv överraskad över finalplatsen.

- Jag trodde att jag var fyra eller femma, men jag lyckades. Det kommer att bli tufft i finalen imorgon, men nu är jag där och ska ge allt, säger han.