Imad Khalili gjorde Hammarbys enda mål i matchen mot Eskilsminne. Arkivbild.

Skrällar mot storlag i Svenska cupen

Hammarby, AIK och Örebro riskerar att slås ut ur Svenska cupen efter bleka insatser. Nu väntar avgörande matcher i sista omgången av gruppspelet.

|

Örebro förlorade med 0–1 mot division 1-klubben Nyköping. Hammarby fick bara 1–1 mot ett kompakt Eskilsminne, även de hemmahörande i division 1. Och AIK stod för en blek insats mot superettanlaget Norrby i en chansfattig match som slutade 1–1.

Det var ingen bra dag för majoriteten av de allsvenska lagen i Svenska cupens andra omgång.

"Vi är besvikna"

Hammarby hade en sjukdomsdrabbad trupp när man på bortaplan skulle hämta tre poäng mot Helsingborgslaget Eskilsminne. Och det var en tempofattig match där Hammarby hamnade i underläge i den första halvleken. Imad Khalili kvitterade visserligen kort därefter på en fin frispark men det blev ingen seger efter en händelselös andra halvlek..

- Vi är besvikna, vi ville ha en vinst här men de gör det svårt för oss och vi kommer inte upp till den nivå vi ska hålla, säger Hammarbys nyförvärv Alexander Kacaniklic till C More efter matchen.

Eftersom Dalkurd samtidigt slog Varberg med 1–0 krävs det seger för Hammarby i mötet mot Gävlelaget i Stockholm den 4 mars om det ska bli kvartsfinalspel för "Bajen".

Örebro förlorade

Örebro får också svårt att vinna gruppen och nå kvartsfinal. Laget fick inte hål på Nyköpings försvar och i stället kunde "Bissarnas" Jason Romero göra 1–0 till vilket också blev matchens enda mål.

Närkingarna måste förmodligen slå IFK Göteborg på bortaplan kommande söndag för att nå kvartsfinalen i cupen.

AIK:s match mot Norrby följde i mångt och mycket samma mönster som rivalerna Hammarbys: tidigt underläge, kvittering i den första halvleken och en mållös andra halvlek.

- Det är inte tillräckligt bra att kryssa mot ett lag som Norrby. Men de gör det jättebra i dag och gör det svårt för oss, säger Daniel Sundgren till C More efter matchen.

Men AIK leder alltjämt gruppen med en poängs marginal tack vare att Jönköpings Södra vände mot Örgryte och vann med 2–1. I sista omgången ställs AIK mot göteborgarna.

Trendbrytaren bland de allsvenska lagen var Häcken, som inte hade några problem att avfärda Rosengård på bortaplan. Häcken vann planenligt med 4–0.