Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stina Blackstenius fick hjälp av planen mot Australien.  Bild: DANIEL STILLER
Stina Blackstenius fick hjälp av planen mot Australien. Bild: DANIEL STILLER

Skräckbilderna på Häcken-stjärnan

Stina Blackstenius byttes in, nickskarvade in matchavgörande 4–2 – för att sedan halta ut efter en ful stämpling på övertid.
– Det gör väldigt ont för stunden, säger Häckens anfallsstjärna.

Hon var både företagsam och framgångsrik i sitt halvtimmeslånga inhopp. Efter att ha fått se sin plats i startelvan gå till Lina Hurtig, som också hon blev målskytt, svarade Stina Blackstenius på bästa sätt när hon väl fick spela.

I matchminut 82 var det hon som med en välriktad nick förvaltade Kosovare Asllanis inlägg och spikade igen den australiensiska matchkistan.

– Det var jättekul, såklart. Det var ett väldigt, väldigt fint slaget inlägg så det var bara att försöka vara högst på den och få en liten touch, säger Stina Blackstenius.

LÄS MER: ”Trängsel värre än Polhemsplatsen klockan 16.15”

Blackstenius gick upp på tre gjorda mål i OS-turneringen och är därmed med i toppen av den totala skytteligan – bakom bland andra Australiens storstjärna Sam Kerr.

Stina Blackstenius firar 4-2-målet. Bild: DANIEL STILLER
Stina Blackstenius firar 4-2-målet. Bild: DANIEL STILLER

Hade matchen slutat där hade allt varit väl för 25-åringen från Värnamo. Men med bara ett par minut kvar att spela fick hon en rejäl stämpling över vänster fot. Ett par minuters vård inne på Saitama stadions gräs följde. Oron på den svenska bänken växte. Hur illa var det?

LÄS MER: Khaddi Sagnia om stressen inför OS: ”Alltid på min vakt”

Efter slutsignalen gav Blackstenius, med vänsterfoten lindad, lugnande besked.

– Man blir lite orolig och rädd, men nu i efterhand känns det skönt, de har kollat och det var bara stämplingen så det handlar bara om smärta, säger hon.

LÄS MER: Okände göteborgaren är fanbärare på OS – för Eritrea

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.