Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Alex Oxlade-Chamberlain gav England ledningen i VM-kvalmötet med Skottland. Men efter tre mål i slutminuterna blev slutresultatet 2–2.

Skotska drömfrisparkar mot England

VM-kvalderbyt mellan Skottland och England fick ett sanslöst slut. Skottland vände 0–1 till 2–1 genom två frisparksmål på tre minuter av Leigh Griffiths. Frisparkslägena var nästan identiska.

Den första frisparken skruvade Celtic-anfallaren in till vänster om Englands målvakt Joe Hart. Vid nästa frispark bytte Griffiths hörn och när bollen satt till höger om Hart visste jublet på Hampden Park inga gränser.

Målen var Griffiths två första i landslagströjan och kom i 87:e och 90:e minuten.

Men matchen var inte över.

Skottland försvarade sig desperat i slutminuterna men missade markeringen på Harry Kane och Tottenham-anfallaren satte 2–2 från nära håll.

England, som inte hade släppt in mål inför matchen mot Skottland, är fortsatt i topp av grupp F på 14 poäng. Slovakien har elva poäng på andra plats. Skottland är fyra på åtta poäng.

I grupp E fick Danmark med sig tre poäng från bortamötet med Kazakstan efter seger med 3–1. Nicolai Jørgensen, Christian Eriksen och Kasper Dolberg stod för målen som gör att VM-hoppet lever för Åge Hareides mannar.

Danmark har hittills skramlat ihop tio poäng på sex matcher och ligger just nu trea bakom gruppledaren Polen och på samma poäng som Montenegro som ligger tvåa.