Anders Christiansen, lagkapten i Malmö FF, lyfter Lennart Johanssons pokal efter Malmö FF tagit SM-guldet.
Anders Christiansen, lagkapten i Malmö FF, lyfter Lennart Johanssons pokal efter Malmö FF tagit SM-guldet. Bild: Andreas Hillergren/TT

Skolös Christiansen: "Det var grymt"

Till slut fick Malmö FF säkra ett SM-guld inför sin hemmapublik. Tillsammans med inrusande supportrar firade MFF-spelarna på innerplan av stadion i Malmö.
– Det var grymt, säger lagkaptenen Anders Christiansen, som blev av med sina fotbollsskor i firandet.

ANNONS

När Malmö FF tog guld ifjol var det inför tomma läktare på stadion på grund av coronarestriktionerna. Nu var det över 20 000 åskådare på plats och det blev en klassisk planstormning när slutsignalen gick mot Halmstad. Senaste "hemmaguldet" tog MFF annars 2010.

– Det var första gången för mig, innan har det bara hänt i Norrköping (2017) och Falkenberg (2016), säger Anders Christiansen.

"Köpa skor i morgon"

Han mötte journalisterna i överdragskläder. Matchstället försvann under firandet med supportrarna.

– Skorna är borta också, jag får gå ut och köpa skor i morgon, säger Christiansen och skrattar.

I fjol testades MFF:S lagkapten positivt för covid-19 kort efter att guldet säkrades hemma mot Sirius i den fjärde omgången från slutet. Lagfesten ställdes in och spelarna fick fira hemma i stället. Annat blir det nu.

ANNONS

– Vi ska äta lite med laget och våra familjer, som också är en stor del av det här. Vi är mycket borta från dem och våra fruar och flickvänner tar hand om familjen, säger Christiansen.

Christiansen skickar även en känga till journalister som – enligt dansken – räknat ut MFF gång på gång under säsongen 2021.

– Vi har legat under och folk har dömt ut oss innan och även under säsongen, säger han.

– Vi hittade ännu en väg tillbaka att få våra poäng. De senaste tio matcherna är väl vi det lag som har tagit flest poäng i allsvenskan. Vi var stabila och när vi hade kniven mot strupen klev vi fram, fortsätter Christiansen.

Ett krampaktigt MFF nådde poängen som krävdes hemma mot Halmstad (0–0), men det fanns en oro när HBK lyfte upp mycket folk i slutet när hallänningarna fick reda på att Degerfors tagit ledningen mot Östersund och petat ner Halmstad på kvalplatsen.

"Fortfarande en stolthet"

– Det är alltid oroligt när man går fram med mycket folk och slår in bollen i boxen och allt kan hända. Man kan alltid göra mål oavsett vilket lag man spelar mot, säger Anders Christiansen, som byttes in med dryga kvarten kvar mot Halmstad.

ANNONS

MFF avslutar säsongen 2021 borta mot Juventus i Turin på onsdag och det är redan klart att skåningarna blir jumbo i grupp H.

– Vi har inte så mycket resultatmässigt att spela för mot Juventus, men vi har fortfarande en stolthet. Det är också rankningspoäng som är viktiga och vi kan spela in mer pengar till klubben. Men vi ska också tillåta oss en fest i kväll, säger Anders Christiansen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS