Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Öppen gymdag med boxaren Erik Skoglund inför hans match mot Callum Smith den 16 september i Liverpool.

Skoglunds tuffa ord mot Badou Jack

Erik Skoglund vill möta Badou Jack i en svensk storfajt. 26-åringen tycker det är synd att världsmästaren i supermellanvikt har valt att lämna viktklassen.

Badou Jack, 33, och Erik Skoglund, 26, är Sveriges två bästa boxare på herrsidan.

Den förstnämnde är tidigare fyrfaldig WBC-världsmästare i supermellanvikt, tillhör boxningsmogulen Floyd Mayweathers stall, och bor i Las Vegas, USA.

Den sistnämnde bor i Nyköping, tillhör tyska stallet Sauerland och har länge jagat en större VM-match i lätt tungvikt.

"Jack skrämmer mig inte"

Duon har nu "gått om" varandra i viktklass. I en tidigare intervju med TT uteslöt Badou Jack, nu i lätt tungvikt (max 79,3 kg), ett möte med Skoglund, nu i supermellanvikt (76,2).

- Jag boxas för att tjäna miljontals dollar, inte för att åka till Nyköping och tjäna tiotusen, sade Jack.

Men Skoglund, som går sin första proffsmatch i supermellanvikt i World Boxing Super Series om en månad, är positiv till ett framtida möte mellan de svenska stjärnorna som aldrig har fajtats mot varandra som proffs.

- Det är inte viktklassen som står i vägen för ett möte mellan oss. Det är uppenbart att Badou Jack inte vill möta mig, eller mäta sig med mig över huvud taget. Det är inget han behöver göra heller, han slipper, säger Erik Skoglund till TT och fortsätter:

- Jag mötte väl Badou Jack första gången som amatör när jag var 15 år. Det var inget som ingenting som skrämde mig då, och inget som skrämmer mig i dag.

Kvartsfinal väntar

Skoglund hyllar Jacks framgångar, men håller inte med om skillnaden i prissummor.

- Riktigt så är det inte. I sina VM-fajter har han fått mer betalt än mig, definitivt. Sedan tror jag inte att han har varit i närheten av summorna i "Super Series". Jag kan lida lite med honom (Jack) att han gick upp i lätt tungvikt innan det blev klart vilka viktklasser som det skulle tävlas i i "Super Series". Hade han haft kvar sin WBC-titel i supermellanvikt hade han definitivt varit aktuell.

Erik Skoglund möter engelsmannen Callum Smith i supermellanvikt i kvartsfinalen av World Boxing Super Series (med en total turneringsprispott på drygt 400 miljoner kronor) i Liverpool den 16 september.

Badou Jack möter walesaren Nathan Cleverley i en match om WBA-världsmästarbältet i lätt tungvikt i Las Vegas den 26 augusti.