Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Ted Skoglund. Arkivbild.  Bild: MICHAEL ERICHSEN
Ted Skoglund. Arkivbild. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Skoglunds fyra mål sänkte Åby/Tjureda IF

IFK Kungälv åkte till Växjö för att ta sig an de obesegrade serieledarna Åby/Tjureda IF. Med sig hem fick de en 4-1 vinst efter fyra mål av Ted Skoglund.
– Det gick med mig idag, det är kul att göra fyra mål såklart det händer inte så ofta, säger matchhjälten efteråt.

IFK Kungälv har gått starkt i Bandyallsvenskan. På lördagen fortsatte den fina trenden när laget åkte till Växjö och slog, dittills obesegrade, serieledarna Åby/Tjureda IF. Stor matchhjälte i Kungälv blev Ted Skoglund som stod för samtliga fyra av lagets mål.

– Det får jag ju vara nöjd med såklart. Det gick med mig idag, det är kul att göra fyra mål såklart det händer inte så ofta men sen gör vi en väldigt bra laginsats, säger han efter matchen.

I första halvlek stod matchen och vägde, om något fanns ett visst övertag för hemmalaget som också kunde ta ledningen. Men efter att Ted Skoglund gjort kvällens första mål var det i paus 1-1. Sen skulle det lossna rejält. Skoglund såg till att ge Kungälv ledningen och därefter kom 3-1 kom ett fint solonummer, och av bara farten tryckte han in 4-1 på en hörnretur.

– Det började lite trevande men sen är det vi som fick in målen och då kunde vi spela efter det. När man ser tillbaka på det så kändes det tryggt även om man är nervös när man spelar, berättar Ted Skoglund.

Gripen på annandagen

Nu väntar den traditionsenliga annandagsbandyn. För Kungälvs del blir det resa upp till Trollhättan för match mot Gripen. En match spelarna i laget ser fram emot.

– Dom har gått bra sista tiden, så det är lite av ett konkurrentmöte. Man får ju aldrig ett riktigt derby när man spelar bandy i Kungälv. Men matchen mot Gripen är ju absolut en match man får känslor av, säger Kungälvs Hampus Kärnman.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.