Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Erik Skoglund ska möta Callum Smith i nya World Boxing Super Series. Arkivbild.

Skoglund möter Smith i nya serien

Erik Skoglund kommer att få möta britten Callum Smith i helt nya turneringen World Boxing Super Series när den inleds i höst.

Svensken var oseedad och valdes av 27-årige Smith under en ceremoni i Monaco. Smith motiverar sitt val med att Skoglund stilmässigt passar honom och svensken är nöjd med matchningen.

- Det känns bra, det här är verkligen den typen av utmaning som vi hade i åtanke när jag klev ned till mellanvikt och bestämde mig för att delta i den här turneringen. Att få inleda på det här viset mot Callum Smith, en obesegrad toppmotståndare, och dessutom boxas om WWC:s tyngsta titel, det känns helt enormt faktiskt, säger Skoglund.

22 vinster

27-åringen Callum Smith från Liverpool har 22 vinster som proffs, varav 17 på knockout, och inga förluster.

Även Skoglund är obesegrad och har 26 vinster, varav 12 på knockout.

Smith ses som favorit att ta hem hela turneringen.

- Jag vet att jag är underdog i den här matchen och det känns skönt att få vara det för en gångs skull. Callum Smith å andra sidan har verkligen stor press på sig att prestera, säger Skoglund.

Britten är den längste boxaren i turneringen med sina 191 centimeter.

- Han har en enorm räckviddsfördel men är ganska dålig på att använda den, han går gärna in på ett aggressivt sätt och svingar loss på halvdistans och i närkamp, säger Skoglund om sin kvartsfinalsmotståndare.

- Han är ganska oerfaren gällande att gå långa matcher tiden ut. Så om jag kan ta honom över tolv ronder så kommer han att få problem.

Många miljoner

I serien möts åtta boxare i Erik Skoglunds nya viktklass supermellanvikt, och även åtta i cruiservikt.

Skoglund har bytt viktklass från lätt tungvikt till supermellanvikt för att kunna vara med och slåss om titeln och Muhammad Ali Trophy.

Den totala prissumman är på 50 miljoner dollar, en bra bit över 400 miljoner svenska kronor. Något som svensken försöker låta bli att tänka på.

- Jag vill vinna trofén och jag vill vinna varje match, jag tar en match i taget.

Finalen hålls i maj och den som vinner kommer att gå hem med alla bälten som varit i ringen fram till dess.