Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Callum Smith och Erik Skoglund under matchen i Liverpool.

Skoglund förlorade mot hemmafavoriten

Erik Skoglunds vinstrad sprack. Likaså drömmen om slutsegern och miljonregnet i World Boxing Super Series. Svensken föll mot hemmafavoriten Callum Smith i Liverpool.

Efter 26 raka segrar förlorade Skoglund på poäng i proffskarriärens hittills viktigaste match.

World Boxing Super Series avgörs för första gången med en total prissumma på 400 miljoner kronor i de två viktklasserna (supermellanvikt och cruiservikt). Mötet mellan Smith och Skoglund var kvartsfinal i supermellanvikt.

Skoglund var rejält nederlagstippad, och han lyckades inte skrälla mot britten.
 

"Helt fel"

Nyköpingsboxaren såg visserligen stark ut under de första ronderna, men kroknade på slutet. I elfte ronden tvingades han ta räkning. Domarna gav sedan enhälligt Smith segern efter tolv ronder.

För mig är det stort att vara en del av det här. Jag antar att den bäste boxaren vann. Jag har stor respekt för Callum och jag hoppas det bästa för honom i turneringen, säger Skoglund när han intervjuas i ringen efteråt, och fortsätter:

Ibland kan man inte göra rätt sak i rätt stund. Jag måste ta ett steg tillbaka och titta på vad jag kan göra bättre och komma tillbaka starkare.

Boxaren Mikaela Laurén anser att domarna var fel ute.

Jag tycker att det var helt fel beslut. Jag hade Erik som vinnare alla dagar, säger hon i Viasats sändning.

Skoglund vill själv inte dra för stor växel på att domslutet gick honom emot.

Vi tycker att vi hade många ronder, men jag måste analysera matchen innan jag kan säga något, säger Skoglund i Viasats studio.
 

Bytt viktklass

Hemmasonen Smith var precis som Skoglund obesegrad före matchen. Erik Skoglund har tagit klivet från lätt tungvikt till supermellanvikt. Matchen var hans första i viktklassen.

Vi får se om jag stannar kvar i supermellanvikt eller går upp igen. Jag är i mitt livs form och jag är beredd att se om jag i framtiden kan övertyga mer, säger han i studion.

I turneringen deltar 16 boxare, åtta i viktklassen supermellanvikt och åtta i cruiservikt. Kvartsfinalerna går i september och oktober, semifinalerna i januari och februari och finalen i maj 2018. Finalen äger rum i maj nästa år.

För Smith väntar nu semifinal mot segraren i matchen mellan Jürgen Brähmer och Rob Brant, som möts den 27 oktober i Tyskland.