Jonas Olsson, i blårandigt, och Alexander Jeremejeff, gulsvart, hamnade i luven med varandra.
Jonas Olsson, i blårandigt, och Alexander Jeremejeff, gulsvart, hamnade i luven med varandra.

Skilda åsikter om Olssons strypgrepp

BK Häcken förlorade mot Djurgården med 1–2 i ett hett Stockholm och kring fotbollsplanen kokade känslorna över för vissa. Bortalagets tränare Andreas Alm var rasande sedan hemmalagets lagkapten Jonas Olsson tagit ett grepp om Alexander Jeremejeffs hals.

ANNONS
|

Det var efter drygt en timmes spel i söndagens allsvenska möte mellan Djurgården och BK Häcken på Tele2 arena i Stockholm som tv-bilder från CMore visade den uppmärksammade händelsen.

Häckens tränare Andreas Alm var irriterad och arg över Olssons agerande och domarteamets bedömning.

"Oförståeligt"

- Jag är besviken över att Jonas Olsson får vara kvar på planen. Jag tycker det är en maktdemonstration: att en hemvändare och kapten får ta ett stryptag på en motståndare. Det markerar, tycker jag, en klar våldshandling. Alla fyra domarna har det i headsetet... och han får vara kvar på planen. För mig är det helt oförståeligt. Det kan låta som en dålig förlorare, men stryptag är, tycker jag, över gränsen, sade Alm under tränarnas presskonferens efter matchen.

ANNONS

Olsson tilldelades en varning av huvuddomare Glenn Nyberg och fanns kvar på planen när Djurgårdens Aliou Badji avgjorde med sitt 2–1-mål i den 93:e matchminuten.

"Känns skumt"

- Jag ser ju situationen (med Jeremejeff) men inte hur illa den är, det har jag varken sett på tv-bilder eller annat. Det munhuggs, det ser jag. Sedan ser jag att händerna går upp på Jonas. Hur allvarligt det är har jag ingen aning om, sade Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel.

- Jag hann se bilderna, det är därför jag kan kommentera dem, fyllde Alm i.

Anfallaren Alexander Jeremejeff höll med sin tränare när han mötte media på plats på arenan.

- Jag vet inte om man ska ta stryptag på en fotbollsplan. Sedan kan jag inte regelboken utan och innan, vet inte vad det kan bli för konsekvenser. Med det känns skumt, sade 24-åringen.

ANNONS
TT

ANNONS