Marie Helene Fossesholm, Therese Johaug och Heidi Weng, som tog pallplatserna i Lahtis på lördagen, får komma till Falun och tävla i nästa vecka, trots reseförbud från Norge.
Marie Helene Fossesholm, Therese Johaug och Heidi Weng, som tog pallplatserna i Lahtis på lördagen, får komma till Falun och tävla i nästa vecka, trots reseförbud från Norge. Bild: Jussi Nukari/AP/TT

Skidstjärnorna undantagna från inreseförbudet

Sverige ska inom kort införa inreseförbud från Norge. Men det gäller inte idrottsstjärnor som Therese Johaug & Co, som ska tävla i Falun nästa vecka.
– De ska hit och arbeta så de är undantagna, säger Svenska Skidspelens vd Ulrika Back Eriksson till TT.

ANNONS

Det är den ökade smittspridningen av den brittiska virusmutationen av covid-19 som gör att Sverige inom kort inför reseförbud från Norge. Men elitidrottare ges undantag från reseförbudet.

– Vi har ju redan inreseförbud från Storbritannien och Danmark och det är samma regler som gäller i de fallen, säger Back Eriksson.

Hon säger till TT att hon på lördagskvällen varit i kontakt med det norska skidförbundet för att ge besked om de nya restriktionerna.

– De är informerade om de regler som gäller i Sverige, säger Back Eriksson.

Det norska skidlandslaget är just nu i finländska Lahtis och tävlar i världscupen. Back Eriksson vet inte om norrmännen tänker resa direkt till Falun från Finland, eller om de åker hem till Norge emellan. Hon säger dock att det inte är några problem om de vill komma tidigare till Falun, där tävlingarna inleds på fredag.

ANNONS

– Det är anpassningarnas tid, så man löser saker på vägen. Nog har vi möjlighet att ta emot om det finns grupper som vill komma tidigare, säger hon.

Ingela Ahlberg/TT

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS