Skidstjärnan kan portas – och världscupavslutningen ställas in

Sprintcupen ska avgöras i Nordamerika. Men när vissa åkare, bland andra sprintstjärnan Federico Pellegrino, portas från USA på grund av oron för coronaviruset kan tävlingarna ställas in, det skriver Expressen.

ANNONS
|

De tre återstående sprinttävlingarna i världscupen ska avgöras i Kanada och USA. Men nu öppnar Fis för att ställa in tävlingarna, det skriver Expressen.

Anledningen är att USA just nu har inreseförbud för personer från Italien och Kina. Det gör att bland andra Federico Pellegrino, som ligger fyra i sprintcupen, inte släpps in.

– Men med tanke på vad som händer just nu kan ju allt förändras snabbt. Redan i morgon kan samma sak gälla Tyskland, Frankrike eller Norge. Ingen vet, säger Fis tävlingschef Pierre Mignerey till Expressen.

Pellegrino har dock inte varit i hemlandet Italien sedan virusutbrottet.

ANNONS

– Nej, jag har ju varit i Skandinavien i flera veckor, sa Pellegrino till NRK förra veckan

Mignerey säger enligt Expressen att Fis och amerikanska skidförbundet jobbar på en lösning med amerikanska myndigheter – men det kan bli svårt.

Om inreseförbudet kvarstår kan tävlingarna komma att ställas in.

– Om nationer som vill delta inte får det, trots att de har friska åkare - då måste vi nog ställa in tävlingen i USA. Det kan bli på någon annan ort. Men det är många olika saker vi måste ta hänsyn till innan vi kan ta det beslutet, säger Pierre Mignerey till tidningen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS