Skidskytten attackerad av en björn i Finland

Skidskytten Erika Jänkä var på en löprunda i skogen. Då dök en björn upp och attackerade henne. ”Känslan av att man kommer dö”, skriver hon på Instagram.

ANNONS
|

Erika Jänka ,27, tillhör det finska skidskyttelandslaget. I vintras var hon på VM i Oberhof, men när hon inte tävlar i skidskytte jobbar hon som gränsvakt för den finska militären.

Jänkä är gränsvakt i staden Kuhmo som ligger nära den ryska gränsen. Under fredagen var hon ute och joggade i skogen när en björn uppenbarade sig och gick till attack mot finskan.

Skidskytten skriver på Instagram att hon greps av panik. Jänkä såg ingen annan utväg än att lägga sig ner på marken och spela död.

”Gårdagens händelser kommer säkert att sätta djupa spår för en lång framtid. Att uppleva en sådan stark, nästan övertygande, känsla av att man kommer dö är något man aldrig kan förbereda sig på. Fysiskt är jag lyckligtvis okej och jag fick inga skador”, skriver hon på Instragram enligt Sportbladet.

ANNONS

LÄS MER:Marie och Einar förlorade 24 får i vargattacken – vill ha beslut om skyddsjakt

LÄS MER:Varg på skidstadion Lugnet – har skjutits ihjäl

LÄS MER:Domstol benådar björn efter dödlig attack

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS