Skidlandslagets gåva till journalister – läppsalva

Therese Johaug stängdes av och missar OS sedan hon använt läppsalva med innehållandes anabola steroider. När den svenska journalistkåren samlades i en upptaktsträff med svenska skidförbundet fick bjöds de på en present – läppsalva. – Haha, oj! Det är en ren tillfällighet, säger skidförbundets kommunikatör Lotte Jernberg.

ANNONS
|

De senaste skidsäsongerna har präglats av pikar och konflikter mellan det svenska och det norska landslaget. När det svenska skidförbundet startade upp säsongen med upptaktsträff i sponsorn Vattenfalls lokaler i Stockholm kom nästa källa till norsk irritation. Journalisterna bjöds i en skål på läppsalva. Men att det skulle vara en pik mot Johaug eller Norge förnekas av både förbundet och Vattenfall.

–Det är en ren tillfällighet. Vad jag vet har det ingenting med Norge och Therese Johaug att göra, säger Lotte Jernberg till Expressen.

Jernberg menade att det var Vattenfall som låg bakom läppsalvan. Gåvan togs inte emot med blida ögon av alla i lokalen. Johan Sares, svensk längdchef, hade inte mycket till övers för humorn i det hela.

ANNONS

–Det där är ingenting som vi ligger bakom, utan det är Vattenfall. Jag skulle tro att det är en ren slump, säger han till Expressen.

Också Vattenfall menar att det inte var en medveten spark mot Norge – utan en ren tillfällighet.

–Det är bara en rolig grej till vintern, inför skidsäsongen. Någonting att ha med sig ut i backen eller till skidspåret, säger Åsa Rolke till Expressen.

ANNONS