Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Skidlandslaget om stjärnans fotbollsdebut: ”Kommer inte hända”

Calle Halfvarsson är klar för division 6-klubben Äppelbo AIK och skulle eventuellt göra fotbollspremiär på lördag.
Men så blir det inte.
– Det kommer inte hända under den närmsta tiden, säger skidlandslagets chef Anders Byström till SportExpressen.

Den kom som en tämligen oväntad nyhet när det offentliggjordes att skidstjärnan Calle Halfvarsson, som är i full gång med förberedelserna för en säsong med VM i Oberstdorf som största händelse, skrivit på för fotbollsklubben Äppelbo AIK. Division 6-laget skulle dessutom kunna få förstärkning av världsåkaren redan till helgen.

”Vi hälsar Calle Halfvarsson välkommen till Äppelbo AIK! Hans första match i gulsvart kommer bli hemma mot Gagnef nu på lördag klockan 15”, skrev klubben i sina sociala medier.

I en intervju med SVT sa också Halfvarsson att han hoppades kunna vara med på lördag, bara han blir kvitt en förkylning.

– Jag har åkt på en segdragen förkylning som hållit på en vecka, men det är på väg att avta. Så vi får se om jag är frisk på fredag så jag kan vara spelklar till på lördag, sa Halfvarsson.

”Inte rätt väg”

Men någon fotboll kommer det inte bli för Calle Halfvarsson. Det meddelar landslagsledningen i en intervju som SportExpressen gjort.

– Som jag har förstått det känner han en kille som spelar i laget och de har pratat om han skulle kunna vara med och spela. Men det kommer inte hända under den närmsta tiden, säger skidlandslagets chef Anders Byström.

Han fortsätter sedan:

– Att spela fotboll i division 6 är inte rätt väg att gå om man ska vara förberedd inför en VM-säsong.

Inte heller Calle Halfvarssons agent, Magnus Larsson, tycker att det är speciellt lämpligt att skidstjärnan spelar division 6-fotboll i helgen.

– Han kommer inte att spela med Äppelbo AIK på lördag, för han är förkyld. Är man förkyld ska man inte spela fotboll. Sen får vi se om det kan bli något längre fram, men då handlar det snarare om att han hoppar in i två minuter som en kul grej. Han har fullt fokus på skidkarriären, säger Larsson till SportExpressen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.