Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MATHIAS BERGELD
Bild: MATHIAS BERGELD

Skidlandslaget avstår världscupavslutningen

Sverige avstår världscupavslutningen i Nordamerika, det meddelar svenska skidförbundet.

Norge har meddelat att man inte åker till Nordamerika för att delta i världscupavslutningen. Nu meddelar det svenska skidlandslaget att man väljer att ta samma beslut.

Detta med anledningen av det nya coronaviruset och folkhälsomyndighetens rekommendationer att avstå från folksamlingar som överstiger 500 personer.

​– Utifrån de nya rekommendationer som kom idag vill vi ta vårt samhällsansvar och bidra till att begränsa smittspridning, säger Daniel Fåhraeus, längdchef på Svenska Skidförbundet.

Tävlingarna hålls i Canmore, en dryg timme väster om Calgary, 20-22 mars och planen var att de uttagna längdåkarna skulle åka till Kanada på fredag. Så blir alltså inte fallet.

​Svenska Skidförbundet har beslutat att inte skicka landslagsåkare till världscuptävlingarna i Canmore den 20–22 mars. Anledningen är att man vill ta ett samhällsansvar.

Däremot befinner sig redan flera svenska sprintåkare i Kanada och Quebec. De kommer att avsluta sina sprinttävlingar och sedan vända hem till Sverige, det meddelar förbundet.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.