Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sandra Näslund, till vänster, i Idre i fjol. Till helgen tävlar skicrosstjärnan där igen.

Skicross-svenskarna redo för hemmatävlingar

Fem skicrossåkare är redan uttagna till OS. Det skulle möjligen kunna bli fler om det går bra i de svenska världscuptävlingarna i Idre till helgen.

"Det känns skönt att starta 2018 med tävlingar på hemmaplan i Idre där vi brukar vara starka och har ett fantastiskt stöd från anläggningen, familj, fans och vänner", säger Joar Båtelson, sportchef för skicross i skidförbundet, i ett pressmeddelande.

Kvalet avgörs på fredag och finaler körs på lördag och söndag.

I fjol kom Sandra Näslund etta och tvåa i Idre. Den här säsongen har hon dominerat i världscupen med idel pallplatser varav tre segrar.

"Det ska bli jättekul att tävla i Idre igen! Jag har bara bra minnen därifrån och trivs fantastiskt bra där. Sedan är det alltid en extra pepp att åka inför hemmapublik", säger hon.

Näslund är uttagen till OS tillsammans med Lisa Andersson, Victor Öhling Norberg, Erik Mobärg och Viktor Andersson. Övriga svenskar i Idre är Alexandra Edebo, Victor Sticko och David Mobärg.

"David är en av våra senaste talanger men tyvärr har han brottats med ryggproblem i början av säsongen, så det ska bli kul att se honom tillbaka i världscupsammanhang. Vi såg redan förra året att banan i Idre passar honom bra", säger förbundskaptenen Erik Iljans.