Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den svenske landslagsspelaren Hampus Wanne, Flensburg, tycker att det är en skandal att tyska Rhein-Neckar Löwen hade matcher i både bundesliga och Champions League på samma dag.

Skickade B-laget till CL: "Ett skämt"

Slutspelsmatch i Champions League och i bundesliga – på samma dag. Rhein-Neckar Löwen tvingades skicka sitt B-lag till sin åttondelsfinal i Europahandbollen.

Den tyska bundesligaledaren Rhein-Neckar Löwen valde att skicka sitt B-lag till den första åttondelsfinalmatchen borta mot polska Kielce, som vann med 41–17. Orsaken? Det tyska laget hade samma dag en viktig ligamatch mot Kiel.

Jag förstår ändå Champions League. De har lagt matcherna långt innan (två år) och samtidigt finns det så olika tv-avtal att de polska och ungerska lagen bara kan spela på helgerna, säger den svenske Flensburgsspelaren och landslagsspelaren Jim Gottfridsson efter bortasegern (26–22) i Champions League mot Kristianstad.

Landslagskompisen och klubbkamraten Hampus Wanne skräder inte orden över den märkliga krocken.

De som har hand om det skämmer ut sig själva och skämmer ut sporten, säger Wanne.

Han förstår att Rhein-Neckar Löwen valde att prioritera bundesligamatchen mot Kiel.

Absolut. Vad ska de göra? Det blir ju också ett "statement". De ska spela två matcher i två olika länder på samma dag. Hade det varit i fotboll hade det aldrig hänt. Det blir en pajasgrej – då behöver vi inte ha Champions League över huvud taget. De får bara hitta en lösning. Det är en åttondelsfinal och man ska behöva skicka ett B-lag, säger Hampus Wanne.

Det var en mardrömskväll för Rhein-Neckar Löwen som även förlorade matchen mot Kiel, med 27-22.