Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skellefteås superstart avgjorde

De suveräna serieledarna har aldrig spelat bättre. En bländande matchinledning räckte för att Skellefteå skulle besegra Färjestad med 4-0 i SHL-hockeyn. -Alla spelare i alla femmor driver på och gör ett bra jobb, sade Erik Forssell.

Västerbottningarna har levererat toppmatcher på löpande band, men bättre än i den här första perioden har de regerande mästarna aldrig varit.

Att kaptenen och OS-spelaren Jimmie Ericsson saknades märktes inte ett dugg.

Laget visade mäktig auktoritet och ett till synes gränslöst självförtroende. Skridskoåkningen blixtrade och varenda passning satt stenhårt på lagkompisens klubba under matchens första 20 minuter. Färjestad var totalt utspelat och 3-0 till hemmalaget efter den första perioden var i underkant.

-Vi pratar nästan alltid om att göra en bra start. Nu fick vi utdelning också, sade Skellefteås Erik Forssell.

Skellefteås första numerära överläge innebar ett bombardemang mot Fredrik Pettersson-Wentzel i Färjestads mål men ingen utdelning. 1-0 kom i stället när Färjestad drabbades av sin andra utvisning. Då kunde Joakim Lindström slå in en retur och göra sitt 17:e mål för säsongen. 2-0 gjordes några minuter senare av JVM-spelaren Oskar Sundqvist som prickade krysset med samma precision som i semifinalen mot Ryssland. Oscar Möllers 3-0 i powerplay efter 17.40 satte punkt för Skellefteås imponerande period.

Resten av matchen blev en gäspig transportsträcka som ledde fram till att Skellefteås målvakt Markus Svensson kunde noteras för säsongens femte nolla. Det är två fler än någon annan målvakt i SHL.

-När man håller nollan är det ett bra kvitto på att laget spelar bra. Visst är det en rolig bonus, men det viktigaste är att vi vinner, sade Markus Svensson, som från sin målvaktsposition kunde konstatera att Skellefteå gör sin kanske allra bästa match.

Ändå har man inte spelat på över en vecka.

-Vi snackade lite extra om det. Sedan kommer vi ut starkt och tar kommandot direkt, sade Svensson.

Mycket av äran för sin nolla ville han ge till utespelarna.

-Alla spelar uppoffrande och täcker skott. Vi är rejäla framför mål, sade Skellefteåmålvakten.