Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skellefteås Joakim Lindström, längst till vänster, gratuleras av Pär Lindholm, i mitten, och Oscar Möller, till höger, efter sitt 1–0-mål.

Skellefteås Lindström i huvudroll igen

Färjestad ville ha Skellefteåstjärnan Joakim Lindström avstängd efter första SM-kvartsfinalen. Så blev det inte. I stället sköt han två av målen när Skellefteå krossade Färjestad med 5–0 och gick upp i 2–0-ledning i matcher.

Lindström gjorde öppningsmålet och spelade fram till det andra innan han drog på sig ett matchstraff i den första matchen. Detta efter att ha crosscheckat Oskar Steen två gånger, den andra gången mot hakan.

Färjestadslägret ville se Lindström avstängd, men händelsen skickades inte ens till disciplinnämnden av SHL:s situationsrum.

Irritationen var därför stor inför den andra matchen – och vem visade Skellefteå vägen om inte Lindström. Han sköt två av målen och har gjort fyra poäng i de två första matcherna.

- Det var bra. Jag tycker hela laget spelade bra. Vi spelar uppoffrande i försvarsspelet och börjar där för att sedan kunna spela med pucken, sade Lindström till C More.

Stora kanonen

Efter en het Färjestadsstart laddade Lindström – som före matchen fick ta emot Guldhjälmen för tredje gången som SHL:s mest värdefulle spelare – stora kanonen och sköt 1–0 till hemmalaget efter 10.27.

Lindström prickade Färjestadsmålvakten Lars Haugens plockhandskryss, ett mål som dock föregicks av en offside på Oscar Möller, visade C Mores reprisbilder.

Bara 2.37 senare satte Tim Söderlund 2–0 då han prickade Haugens andra kryss. Båda målen kom efter snabba kontringar då Färjestad spelmässigt dominerat i inledningen.

Bortdömt mål

Karlstadslaget fick också ett ledningsmål bortdömt utan förklaringar efter sju minuter. Alexander Johansson sköt under armen på Skellefteåmålvakten Joni Ortio och med pucken liggandes på mållinjen forcerades kvitteringen in.

- Vi har inte fått någon information. Vad jag ser på jumbotronen är det en Skellefteåspelare som är sist på pucken, sade Färjestadstränaren Johan Pennerborn.

Skellefteå avgjorde matchen i andra perioden. Pontus Petterström gjorde 3–0 i numerärt underläge alldeles i inledningen och Adam Pettersson satte 4–0. Efter det bytte Färjestad ut Haugen och plockade in Stefan Steen.

Spelmässigt var matchen jämn, men ännu en gång var Skellefteå vassare offensivt och Joni Ortio het mellan stolparna. Den finländske målvakten tog samtliga 31 Färjestadsskott.

Och så har laget Joakim Lindström, som fastställde 5–0, precis som vid 1–0 framspelad av Pär Lindholm.