Skellefteå vann efter förlängning

Andra raka segern i SHL för Skellefteå – borta mot formstarka Örebro. Men det dröjde ända in i förlängningen innan gästerna till sist vann med 2–1.

ANNONS
|

Före landslagsuppehållet tog Skellefteå tre poäng i andra matchen i back to backmötet med Malmö. Den gången gjorde Pär Lindholm hattrick – de två första målen tryckte han in på volley.

När SHL drog igång igen på tisdagskvällen, fick alltså Pär Lindholms Skellefteå nöja sig med två poäng borta mot Örebro. Men det var riktigt när att Lindholm blev matchhjälte och ordnade tre poäng i sista stund. Lindholm forcerade in pucken bakom Örebromålvakten Axel Brage, men några tiondelar efter slutsignalen visade det sig.

- Målet kom tydligen lite försent. Tutan går därnere på isen, det är ganska högljutt. Trodde väl helt ärligt att det var mål. Sen kollade jag på klockan och det stod 00:00 och då kändes det lite tveksamt.

ANNONS

Jämn inledning

Första perioden var relativt jämn. Örebro inledde målskyttet – efter en kvart snappade frie Kalle Olsson upp en passning och sprätte sedan iskallt in 1–0 till vänster om Skellefteås målvakt Joni Ortio.

- Jag hoppades att passningen skulle gå förbi backen. Sen hade vi pratat om att sätta puckarna lågt och den taktiken funkade ju bra, sade Kalle Olsson till C More.

Men Skellefteå tog över direkt i andra perioden. Och efter drygt två minuter kvitterade Bud Holloway när han direktsköt in pucken bakom Axel Brage som fick chansen mellan stolparna i Örebromålet. Det läckra målet kom i spel fem mot fyra och efter rena klapp-klapp-spelet. Örebro kunde tacka Axel Brage för att siffrorna bara var 1-1 inför den tredje perioden.

- Men jag tycker inte att vi kommer upp i vår kapacitet i första perioden. I andra och tredje har vi mycket bättre fart i grejerna och attackerar på ett annat sätt, säger Lindholm.

ANNONS

Via målvakten

Tredje perioden slutade dock mållös. I förlängningen gick pucken till sist in via olycklige hemmamålvakten Axel Brage – men Sebastian Aho tilldelas målet.

- Vi släpper bara tio mål borta mot Örebro och det är ett grymt betyg till vår defensiv. Sen skjuter vi nästan 30 skott och jag borde absolut gjort mål, säger Pär Lindholm.

TT

ANNONS