Skellefteå starkast i tuppfäktning

|

Tuppfäktning inför slutspelet - så såg det ut när Skellefteå slog HV 71 med 3-2.

-Härligt att vinna en sådan här match när det är känslor med i bilden, säger matchhjälten Anders Söderberg.

En match i de flesta hockeyälskares smak. Rivigt, irriterat, stjärnsmällar i närkamperna och domaren i blickpunkten.

Två små var störst. Skellefteås Anders Söderberg satte tre baljor, Mattias Tedenby i HV fixade två.

Söderberg är inne i ett stim. Han hade gjort mål i de tre senaste matcherna och nu i den fjärde brakade det loss fullständigt.

-Svårt att förklara, det bara studsar min väg just nu, säger han blygsamt.

Det har varit jämt mellan Skellefteå och HV hela säsongen. Efter detta möte har Skellefteå tre vinster mot HV:s två.

Gästerna ledde med 1-0 efter första perioden och det var helt okey, HV skapade mest framåt. Jönköpingslaget gav järnet från första sekund, exakt vad som är nödvändigt när man möter Skellefteå på hemmaplan.

Skellefteå replikerade och balanserade upp matchen i andra perioden då Anders Söderberg snickrade till två av sina mål.

HV fick en idealisk inledning av sista rundan, Mattias Tedenby gjorde sin andra strut, 2-2 efter drygt två spelade minuter.

Men ständigt denne Söderberg. När sex minuter återstod slog han sitt tredje mål till 3-2 och säkrade Skellefteås seger.

Om man utgår från att båda laget finns med i slutspelet var matchen mycket intressant.

Att Skellefteå kan slå vilket lag som helst i serien råder det nog ingen tvekan om, särskilt på hemmaplan, borta är det värre.

Försvarsmässigt håller västerbottningarna minst lika bra klass som HV. Tyngden och skridskoåkningen är andra starka kort.

-Det verkar som om vi tänder till lite extra mot de fyra så kallade topplagen. I sådana här matcher som i dag handlar det inte så mycket om taktik, mer om vilja och känslor, säger Skellefteås back och lagkapten Christoffer Norgren.

Och Skellefteå har blivit bättre och bättre på att bevaka ledningar, exempelvis som nu mot HV.

-Vi köttar på bra, säger Christoffer Norgren.

HV ser kanske något vassare ut framåt och verkar ha en bättre fjärdefemma. Förmodligen har laget högre växlar att lägga in när det vankas slutspel och SM-guld.