Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skellefteås Petter Granberg jublar i torsdagens ishockeymatch i SHL mellan Färjestad och Skellefteå.
Skellefteås Petter Granberg jublar i torsdagens ishockeymatch i SHL mellan Färjestad och Skellefteå. Bild: Tommy Pedersen/TT

Skellefteå bröt Färjestads hemmasvit

Skellefteå följde upp tisdagens 6–0 med 6–4 i Karlstad.
Därmed är Färjestads SHL-svit på elva raka hemmasegrar historia.
– Ny säsong, nya möjligheter, säger tvåmålsskytten Oscar Möller som försöker glömma vårens kvartsfinalförlust.

Färjestad fick chans till revansch bara två dygn efter storförlusten mot Skellefteå på bortaplan, 0–6.

Den regerande mästaren kunde luta sig mot elva raka hemmasegrar i SHL-ishockeyn, varav tre mot Skellefteå i vårens kvartsfinalserie.

Det blev inget tolfte segerjubel för Karlstadslaget. Det såg gästernas lagkapten Oscar Möller till.

Efter att Färjestads nyförvärv Marcus Westfält kvitterat för andra gången, till 4–4, var det Möller som skickade in 5–4 i powerplay. Av bara farten satte han sedan 6–4 i tom bur.

– Hoppas att inte någon gick hem efter första perioden (nio av matchens tio mål kom i andra och tredje perioderna). Vi har bra stäm i powerplay och boxplay. Det är kanske nyckelfaktorerna. Vi är jätteglada över tre poäng, säger Oscar Möller.

”Extra taggad”

Skellefteå vann samtliga fyra grundseriemöten mot Färjestad förra säsongen men föll med 2–4 i matcher i SM-slutspelet. Dubbelsegern får västerbottningarna att må bättre igen.

– Det är klart att man har varit lite extra taggad, säger Möller.

I och med segern behåller Skellefteå serieledningen, men Möller vill vänta lite innan han bedömer lagets slagkraft den här säsongen.

– Det är väldigt tidigt. Det brukar ta några fler matcher innan det utkristalliserar sig. Men alla poäng räknas, oavsett när de tas, säger han.

”Inga strukturproblem”

Färjestad är uppe i tre raka förluster efter de två inledande segrarna på hemmaplan.

Efter tolv insläppta mål på sex perioder mot Skellefteå skulle man kunna tänka sig att all fokus riktas mot försvars- och målvaktsspel (Dennis Hildeby avlöste Matt Tomkins i returmötet).

Tomas Mitell ser inga stora brister.

– De gjorde tre mål i powerplay där uppe och två i dag. Plus ett i tom bur. Jag ser inga strukturproblem. Men tolv mål på två matcher är förstås för mycket. Det blir svårt att vinna då, säger han.

Mitell var inte helt nöjd med domarinsatsen.

– Vi krigar och ser ut som ett hockeylag men tyvärr grinar det lite emot. Det var ganska tuffa domslut, det sista (då Möller avgjorde) definitivt, säger han.