Skandalscener i cupfinalen – klimataktivist stormade planen

Cupfinalen mellan Hammarby och Malmö FF stoppades tillfälligt när en kvinna stormade planen. Kaoset slutade med att kvinnan fick släpas av.

ANNONS
|

I den 54:e minuten i cupfinalen mellan Hammarby och Malmö FF på Tele2 Arena i Stockholm fick matchen tillfälligt stoppas.

Detta efter att en kvinna stormat planen iförd en tröja med ett budskap från klimatrörelsen ”Återställ våtmarker”. Hon hoppade över reklamsargen och sprang in med en blågul banderoll.

Släpades av planen

Hammarby-spelaren Mohanad Jeahze sprang fram och drog banderollen ur kvinnans händer innan vakterna nådde henne. Därefter släpades hon från planen.

I samma sekund som detta hände kom ett pressmeddelande från organisationen ”Återställ våtmarker” som säger sig ligga bakom den planerade aktionen. Budskapet är tydligt – att växthusgasutsläppen måste stoppas och att en förändring måste komma till med detsamma.

ANNONS

Även kvinnan som genomförde aktionen uttalar sig i pressmeddelandet.

”Läget är helt desperat. Varför måste vanliga människor orsaka skandal för att politikerna ska börja göra sitt jobb?”.

Tidigare i år har klimataktivister genomfört flera protester för miljöns räkning. En av dem var i Göteborg i början av månaden, då de blockerade vägar i staden.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS