Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: STEPHEN R. SYLVANIE

Skandalattacken i UFC-matchen var planerad

Supermatchen mellan Conor McGregor och Khabib Nurmagomedov vid lördagsnattens UFC-gala spårade ur fullständigt och orsakade en större skandal inom MMA-världen. Nu stängs två fajters av på livstid efter attacken – som visade sig vara planerad.

Irländaren Conor McGregor förlorade lördagsnattens titelmatch vid UFC-galan i Las Vegas mot regerande MMA-mästaren Chabib Nurmagomedov. Efter matchen hoppade Nurmagomedov ut i publiken och började slåss med McGregors träningsteam samtidigt som en annan person hoppade in i oktagonen och slog till McGregor.

LÄS MER: Skandalscener när McGregor förlorade

Nu har det framkommit att det är MMA-fajtern Zubajra Tuchugov från Ryssland som var den som hoppade in i oktagonen och attackerade Conor McGregor, och att attacken var planerad, skriver Aftonbladet.

I ett videoklipp på Twitter berättar han om attacken, som ska ha planerats efter att McGregor publicerat en bild på Tuchugov och skrivit att han ”var en förrädare”.

– Jag slog honom – precis som jag lovade. Jag lovade att han skulle få betala för sina ord och det fick han, säger Tuchugov.

Förutom MMA-fajtern Zubaira Tukhugov slogs även Islam Makhachev efter matchen. Båda stängs av på livstid från UFC, enligt presidenten Dana White.

– Jag är bara så äcklad och less på det hela, sa UFC-presidenten Dana White efter matchen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.