Skandalattacken i UFC-matchen var planerad

Supermatchen mellan Conor McGregor och Khabib Nurmagomedov vid lördagsnattens UFC-gala spårade ur fullständigt och orsakade en större skandal inom MMA-världen. Nu stängs två fajters av på livstid efter attacken – som visade sig vara planerad.

ANNONS
|

Irländaren Conor McGregor förlorade lördagsnattens titelmatch vid UFC-galan i Las Vegas mot regerande MMA-mästaren Chabib Nurmagomedov. Efter matchen hoppade Nurmagomedov ut i publiken och började slåss med McGregors träningsteam samtidigt som en annan person hoppade in i oktagonen och slog till McGregor.

LÄS MER: Skandalscener när McGregor förlorade

Nu har det framkommit att det är MMA-fajtern Zubajra Tuchugov från Ryssland som var den som hoppade in i oktagonen och attackerade Conor McGregor, och att attacken var planerad, skriver Aftonbladet.

I ett videoklipp på Twitter berättar han om attacken, som ska ha planerats efter att McGregor publicerat en bild på Tuchugov och skrivit att han ”var en förrädare”.

ANNONS

– Jag slog honom – precis som jag lovade. Jag lovade att han skulle få betala för sina ord och det fick han, säger Tuchugov.

Förutom MMA-fajtern Zubaira Tukhugov slogs även Islam Makhachev efter matchen. Båda stängs av på livstid från UFC, enligt presidenten Dana White.

– Jag är bara så äcklad och less på det hela, sa UFC-presidenten Dana White efter matchen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS