Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Barcelonastjärnorna Luis Suárez, Neymar och Lionel Messi under måndagens träning inför Champions League-matchen mot Celtic.

Skakat Barcelona ute efter revansch

Efter 1–2-nederlaget hemma mot Alavés i ligan undrar alla: Hur är egentligen läget i Barcelona inför Champions League-premiären mot Celtic?

Det var nog ingen som trodde att lilla Alavés, nykomling i den spanska fotbollsligan, skulle kunna skaka mäktiga Barcelona på Camp Nou i lördags. Mästarlagets tränare Luis Enrique var så pass säker på seger att han valde att vila spelare som Lionel Messi, Andrés Iniesta, och Luis Suárez.

Det skulle han inte ha gjort.

Spricka i laget?

För trots att supertrion blev inbytt i den andra halvleken föll Barcelona med 1–2. Inte direkt den uppladdningen laget ville ha inför tisdagens Champions League-premiär mot Celtic.

Efter förlusten har det i spanska medier talats om en spricka mellan spelartruppen och tränaren, något Luis Enrique snabbt viftade bort på måndagens presskonferens.

- Efter varje match pratar vi för att korregera saker och för att stärka oss. Men vad som sägs på mötena är bara viktigt för spelarna och ledarna, sade Luis Enrique.

- Vi försöker alltid snacka med spelarna, för att de ska vinna matcherna. Men det är ingen exakt vetenskap.

Revanschlysta

Förlusten mot Alavés har emellertid fört något gott med sig: Barcelonaspelarna är hungriga på revansch. Minst sagt.

- Vi har så kort tid mellan matcherna som man kan ha. Spelarna är jätteivriga att kliva ut på Camp Nou och prestera igen.

Luis Enrique vet dock att det inte är någon lätt uppgift som väntar på tisdagen. Celtic kommer till matchen med en solklar 5–1-seger mot ärkerivalen Rangers i bagaget och tycks ha hittat formen.

- Det finns många enklare lag än Celtic att möta. Men vi ser fram emot utmaningen att spela mot en historisk klubb, sade Luis Enrique och hyllade sedan skottarnas tränare Brendan Rogers.

- Han gillar bra fotboll. Han gillar att visa framfötterna och vara offensiv.