Skakade favoritlaget: "Har Bajentatuering"

Hammarby var illa ute i svenska cup-mötet med Hudiksvall. "Bajen"-supportern Oskar Wickmans sena kvittering höll på att fälla sitt hjärtas klubb.
– Jag har Hammarbytatuering och hela kittet, säger Hudiksvallsspelaren till C More. Hammarby kom dock tillbaka och tog sig till gruppspel efter en 3–1-seger.

Stockholmskillen Oskar Wickman, som varit medlem i Hammarby sedan han var tre dagar gammal, hör inte till en av Hudiksvalls främsta målskyttar.

Men när favoritklubben kom på besök under svenska cup-spelets andra kvalomgång passade han på.

– Det var en drömlottning på alla sätt. Benny (Dahlin, huvudtränare), skämtade om att jag skulle göra mål. Jag håller på "Bajen", har Hammarbytatuering och hela kittet. Det var skrivet i stjärnorna att ska man göra mål så ska man göra det i dag, säger Wickman till C More.

"De trodde nog på promenadseger"

Hammarbys sena vändning innebär dock att det är färdigspelat i cupen för Hudiksvall.

– Det var nog inte många som trodde att vi skulle pressa Bajen. De trodde nog snarare på en promenadseger, men det visar bara att vi kan stå upp bra mot allsvenskt motstånd. Det är jättekul, säger Wickman.

Division 1-laget visade ingen pardon och satte rejäl press på de regerande cupmästarna i inledningen av den första halvleken där man radade upp ett par frilägen som Davor Blazevic fick mota bort.

Även om Hammarby kom tillbaka och tog över allt mer i matchen hade man svårt att få hål på Hudik-målvakten Simon Elgh och när halvtidsvisslan ljöd var det helt jämnt i matchen.

Talangen matchhjälte

Ett pressat Hammarby valde att göra en hel del förändringar i början på den andra halvleken och fick omedelbar effekt.

Inbytte Mohanad Jeahze hittade fram till Vladimir Rodic som enkelt stötte in ledningsmålet.

Men Hudiksvall gav sig inte.

I den 79:e minuten kom kvitteringen på hörna där bollen skarvades vidare till Oskar Wickman som tryckte in 1–1 och Hammarby var återigen i gungning.

Det blev dock inget skrällresultat för hälsingelaget. I slutminuterna kunde inbytte Hammarbytalangen Mayckel Lahdo stänga matchen med två fullträffar och ta Hammarby vidare till gruppspelet i cupen.