Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Skador ställer till det för Polen

Det är något vrist med Polen. Fyra spelare har stukat fötterna inför åttondelsfinalen mot Sverige i handbolls-VM. -Det största problemet just nu är att jag inte har ett lag, säger förbundskaptenen Michael Biegler.

En olycka kommer sällan ensam, heter det. Kanske är det därför som fyra av Polens niometersspelare är osäkra på spel på grund av stukade fötter inför mötet med Sverige. Värst är det för högernian Krzysztof Liejwski som även har problem med knät.

-Det ser inte så bra ut. Han kan inte röra sig normalt. De andra har stukade fötter, jag vet inte... -Vi vet hur Sverige kommer att spela, det blir ingen överraskning. Men jag får titta på en matchplan mot dem när jag vet vilka jag kan använda, säger Polen förbundskapten Michael Biegler.

Polen slutade trea i sin grupp efter att ha förlorat kampen om andraplatsen mot Danmark. Senast Polen och Sverige möttes i mästerskapssammanhang var i EM 2014. Då bytte Biegler in målvaktsdoldisen Piotr Wyszomirski när veteranen Slawomir Szmal inte hade någon bra dag. Vilket visade sig vara ett genidrag.

Wyszomirski, numera lagkamrat med Jonas Källman i ungerska Szeged, stängde till målet i Polens 35-25-seger.

-Den förra matchen var väldigt bra för Polen, jag hade en bra match. Men det är historia, bara historia. Sverige spelar bättre än de gjorde förra året. Det kommer att bli svårt, säger Wyszomirski.