Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

John Owoeri (i vitt) gjorde ett av Häckens mål i segermatchen mot Helsingborg.

Skadeskjutet HIF numret för litet

Åtta spelare borta var minst ett par för många. Ett skadeskjutet Helsingborg kunde inte rå på Häcken. Hisingslaget vann med klara 2–0 i solskenet på Olympia.

Helsingborgs skadesituation är närmast osannolik. Sju mer eller mindre ordinarie spelare fanns uppskrivna på frånvarolistan inför söndagens allsvenska match hemma mot Häcken. Bland namnen syntes stjärnor som Jordan Larsson, Johan Mårtensson och Linus Hallenius. Dessutom fick viktige försvararen, och lagkaptenen, Peter Larsson kasta in handduken på grund av sjukdom.

Det prekära läget tog ut sin rätt.

Minst sagt.

"Kan inte gråta över spilld mjölk"

Helsingborg var numret mindre än Häcken – framförallt i den första halvleken då matchen avgjordes. Göteborgarnas båda mål kom före pausvilan: John Owoeri gjorde det första efter 25 minuter och kort därefter stängde Tefu Mashamaite butiken med sin 2–0-fullträff.

- Vi har många borta, men man kan inte gråta över spilld mjölk. Vi ställer elva spelare på planen, och de har också elva. Vi har några borta, men det ska inte spela så stor roll som det ser ut att göra i dag, sade HIF-mittfältaren Andreas Landgren till C More.

- Vi fick jaga mycket boll. Det är tungt. Vi spelar på hemmaplan, det här är inte alls okej.

I och med förlusten är Helsingborg på allvar indraget i bottenstriden. Laget står på 18 poäng, bara fyra mer än Hammarby som ligger på kvalplatsen.

Men att värva sig ur skade- och formkrisen är det inte tal om.

- Vi har inte ekonomin att hämta in en transfer, sade managern Henrik Larsson till Helsingborgs Dagblad i lördags.

Häcken blickar mot toppen

För Häcken betyder de tre poängen att laget tar rygg på topplagen i tabellen.

- Vi försökte vara kloka i andra halvlek, och försökte spela av matchen. Vi kunde kanske ha gått framåt lite mer, men det känns ändå som att vi är på rätt väg, sade lagkaptenen Martin Ericsson till C More.

Matchen spelades i högsommarvärme i Helsingborg. Något som märktes. Efter slutsignalen sjönk flera spelare ihop, fullständigt utmattade.

- Det var tungt, sade Ericsson och fick medhåll av Landgren:

- Vi fick springa mycket när Häcken flyttade bollen. Det tärde, sade han.