Sebastian Wännström är en av fyra HV-spelare som missar CHL-avgörandet. Arkivbild.
Sebastian Wännström är en av fyra HV-spelare som missar CHL-avgörandet. Arkivbild.

Skadedrabbat HV71 inför CHL-avgörande

Seger är ett måste för svenska mästarlaget HV71 – då har laget drabbats av skadeproblem. Fyra spelare finns på skadelistan och missar CHL-avgörandet borta mot tjeckiska Trinec.

ANNONS
|

Fyra av fem svenska lag har redan säkrat avancemang i Champions Hockey League inför gruppavslutningen.

För HV71 är det dock tufft läge. Som svenska mästare gick laget in som en av turneringsfavoriterna, men ligger efter ett skakigt gruppspel bara trea inför avslutningen och är två poäng bakom tvåan Trinec.

Därmed krävs det seger i ordinarie tid, tre poäng, för att gå om tjeckerna och ta andraplatsen i gruppen bakom Mannheim.

Lagen möttes i Jönköping förra veckan och då vann HV71 först efter straffar.

HV får dessutom klara sig utan fyra spelare. Enligt Jnytt kommer inte tuffe backen Christoffer Persson och forwardstrion Sebastian Wännström, HV:s näst bäste poängplockare i SHL, Kevin Stenlund och Pierre Engvall till spel. Engvall bröt nyckelbenet i SHL-förlusten mot Mora i lördags, har opererats och blir borta i cirka tre månader.

ANNONS

För tre av de andra svensklagen finns det ändå något att spela om i avslutningen då såväl Malmö som Brynäs och Växjö slåss om gruppsegern och därmed en bättre seedning inför lottningen av åttondelsfinalerna. Malmö är tre poäng före grupptrean Kalpa, men är slutspelsklart då inbördes möten avgör.

Frölunda, CHL-segrare de två senaste åren, har redan säkrat gruppsegern.

Åttondelsfinalerna lottas på fredag.

TT

Fakta: Så fortsätter CHL

Sista gruppspelsomgången, tisdag: Trinec–HV71 (18.00), Brynäs–München (18.30), Malmö–Brno (18.30), Gap–Frölunda (20.30).

Onsdag: Växjö–Cardiff (19.00).

Slutspelsklara inför sista omgången: Tappara, Brno, Malmö, Jyp, Mannheim, Växjö, Liberec, Nottingham, Brynäs, München, Frölunda.

Speldagar för slutspelet, åttondelsfinaler: 31 oktober och 1 november, returer 7 november.

Kvartsfinaler: 5 och 6 december, returer 12 december.

Semifinaler: 9 och 10 januari, returer 16 och 17 januari.

Final: 6 februari.

ANNONS