Skadedrabbat Elsfborg till Ungern

ANNONS

Jari Ilola är borta sedan tidigare efter en ledbandsskada. Anders Svensson har problem med ljumskarna. Mathias Svensson har ont i hälsenan. Och nu har Stefan Ishizaki skadat en tå.

- Vi vet inte vilka som kommer att kunna spela på tisdag. Vi får testa på träningen i eftermiddag och se vad varje dygn har gett, säger Magnus Haglund.

- De följer med till Ungern i alla fall, om ingen av dem döms ut redan i kväll. Men jag tror inte det.

Debrecen har vunnit den ungerska ligan tre säsonger i rad och Magnus Haglund beskriver laget som det överlägset bästa i Ungern.

ANNONS

- Det är ett välorganiserat, spelande lag, som är vana vid att föra sina matcher. De är individuellt skickliga på varje position och det är naturligtvis inte bra om vi saknar nyckelspelare.

Det är en stor match för Elfsborg på tisdag och god stämning i laget. Det viktigaste blir att få med sig ett bra resultat hem, som de kan utnyttja hemma på konstgräset i returmötet på Borås Arena den 8 augusti.

- Vi kan förlora med 1-0 och det kan vara bra, säger Magnus Haglund.

Men oavsett vilka som spelar och hur mycket laget fokuserar inför första matchen i Champions Leagues andra kvalomgång, så återstår en svårighet: värmen. Ungern har liksom flera av de andra länderna i sydöstra Europa lidit av den senaste tidens värmebölja och den är svår att förbereda sig för.

- Vi får väl basta allihopa samtidigt! Nej, men det ska faktiskt bli svalare, enligt rapporter vi har fått. Och matchen spelas inte förrän kvart i nio på kvällen, så det blir nog ganska okej, säger Magnus Haglund.

ANNONS