Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Fredrik Lindgren hade en tuff kväll i Polen. Arkivbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Skadan hämmade Lindgren i Gorzow

Han valde att köra trots skadan – men fick inte många poäng för besväret. Fredrik Lindgren hade en tuff GP-tävling i polska Gorzow. "Vi har en väldigt jobbig situation i dag för hela teamet" skriver hans manager Carolina Jonasdotter i ett sms till TT.

Det var länge osäkert om Sveriges enda representant i VM-serien skulle delta på den sjunde av tio VM-deltävlingar i Polen. Efter kraschen förra helgen så uppgavs Fredrik Lindgren ha drabbats av "kraftiga mjukdelsskador" i högerhanden, men valde trots detta att starta.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Det märktes dock på svensken att han inte kunde köra för fullt.

Efter att ha nollats och kommit sist på sina tre inledande heat så kom första poängen, i singular, först i det fjärde heatet. Redan innan det kändes dock förhoppningarna om att få köra fler än fem heat i Gorzow som bortblåsta.

Efter ännu en poäng i det sista heatet var det sista kapitlet av en väldigt tung GP-kväll för Lindgren skrivet.

"Vi har en väldigt jobbig situation i dag för hela teamet, men främst Fredrik som kör med den smärta han har med kraft i endast sitt ringfinger och lillfinger", skriver hans manager Carolina Jonasdotter i ett sms till TT.

Kvällen, där han från sin plats som totaltvåa hade hoppats på att ta in på ledande Tai Woffinden i VM-tabellen, slutade i stället med att Woffinden, trea i deltävlingen, drog ifrån med besked, och att Lindgren tappade ner till en fjärdeplats, nu 27 poäng bakom britten.

Både Bartosz Zmarzlik (elva före Lindgren) och Maciej Janowski (tre före) passerade svensken i totalställningen.

Segrare i Gorzows GP blev Martin Vaculik som vann både semifinal och final.