Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pia Sundhage gör i sommar sitt sista mästerskap som svensk förbundskapten. Arkivbild.

Skadad Schelin uttagen i landslaget

Lotta Schelin missar Rosengårds Champions League-retur på onsdag – men finns med i landslagstruppen till mötet med Kanada i Trelleborg nästa vecka. Förbundskapten Pia Sundhage är förhoppningsfull att anfallsstjärnan ska bli spelklar:

Schelin åkte på en bristning i baksidan av låret i den första kvartsfinalen hemma mot Barcelona (0–1) i förra veckan.

Till returen på onsdag finns hon inte med.

Men Pia Sundhage valde ändå att plocka ut Schelin när landslagets EM-förberedelser fortsätter med landskampen mot Kanada nästa torsdag.

- Jag har pratat med Rosengård och deras medicinska team tillsammans med vårt får pratas vid och så får vi ta ett klokt beslut. Allsvenskan har inte ens börjat och Lotta ska få spela sina matcher där, men det är en hel vecka till vi har första träningen.

Schmidt tillbaka

Däremot saknas Fridolina Rolfö, Bayern München, och Hanna Folkesson, Rosengård, på grund av skador.

I stället har Sundhage plockat ut Djurgårdens Katrin Schmidt igen. Schmidt, 30, blev nyligen svensk medborgare och var med i landslaget i början av året, men fick sedan inte följa med till Portugal och Algarve cup. Nu får mittfältaren en ny chans. Även Piteås Josefin Johansson är med, till skillnad från senast.

- Vi får en som löper väldigt mycket i Josefine och en som har ett fint kortpassningsspel i Schmidt. Sedan har vi också plockat upp Lina Hurtig som forward i stället för mittfältare och då tror vi att vi kan få ut mer av henne, hon är snabb och har ett bra huvudspel.

"En bit kvar"

Sverige vann två matcher, spelade en oavgjord och förlorade en i Algarve Cup tidigare i mars. Då var Sundhage nöjd med försvarsspelet, däremot finns det mer att hämta anfallsmässigt.

- Vi pratar om att styra matcher med vårt försvarsspel, men jag skulle gärna komma dithän att vi kan styra matcher med vårt anfallsspel. Men dit har vi en bit kvar, säger hon.