Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/3

"Ska bli kul att se de nya spelarna"

På Ruddalen tar Utsikten idag emot Gais för säsongens första match. – Jätteskönt att vi är igång med de första matcherna nu, säger Benjamin Westman, huvudtränare i Gais.

För Gais del handlar matchen om att få spelplanen att sitta och ge de nya spelarna en första match i Gais-tröjan. 

– Jätteskönt att vi är igång med de första matcherna nu. Det ska bli kul att se de nya spelarna och hur klarar de av vårt spelsätt, säger Benjamin Westman, huvudtränare i Gais. 

Gais har lyckats ovanligt bra med att få färdigt truppen redan i januari menar Westman. Han berättar att Gais kommer bygga vidare på sitt "4-2-3-1-spel" från förra året. Möjligtvis att den offensiva mittfältsrollen, nummer tio-rollen, kommer varieras lite. 

– Nummer tio-rollen kommer se ut olika beroende på vem det är som spelar för dagen. Det har att göra lite med dagsform och motstånd vem vi använder där, berättar Westman.  

Några mål för säsongen vill inte Westman peka ut ännu. Men påpekar att det målet alltid är allsvenskan, även om det kanske inte kommer i år. 

Utsikten har inför säsongen fått in sju nyförvärv, bland annat George Mourad (Öis) Robin Bok (Gais) och Alan Mohideen (Ljungskile), och Bosko Orovic tränare i utsikten, är mycket nöjd med den trupp de har nu. Matchen mot Gais handlar för deras del om att sätta spelet och att nya vänjer sig vi matchplanen.

– Det är det vi håller vi på med just nu. De nya ska lära sig vad vi håller på med. Vi ska vara ett possession-lag motståndarna ska rätta sig efter oss, säger Orovic. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.