Färjestads Marcus Nilsson jublar. Arkivbild.
Färjestads Marcus Nilsson jublar. Arkivbild.

Sköt tre poäng till Färjestad: "Riktigt gött"

Båda lagen hade två raka segrar.   Då visade Marcus Nilsson vägen med matchens enda mål mot Örebro – och såg till att förlänga Färjestads svit.    

ANNONS
|

Ett hårt skadedrabbat Örebro kämpar framför allt för att ha nästjumbon Leksand bakom sig i SHL. Men efter två raka hemmasegrar föll närkingarna mot Färjestad – som tog tredje raka segern och jakten på en direktplats till kvartsfinalserien går vidare för värmlänningarna.

- Nu har vi hittat en fin form och det är bara att fortsätta att bygga på det här, så får vi se hur långt det räcker, säger Färjestads forward Marcus Nilsson.

ANNONS

I och med segern tog Färjestad in på tabellsexan Brynäs, som just nu innehar den sista kvartsfinalplatsen. Gapet mellan lagen är blott en poäng.

- Känns bra. Och nu ska vi göra allt för att komma topp sex, det gäller att ha fokus på varje match framöver.

Jämn inledning

Inledningen mot Örebro var jämn med en hel del kamp i en match med derbykaraktär och heta känslor där båda lagens klackar höll igång ordentligt i 60 minuter. Men de bjöds inte på någon sprudlande målfest.

- En jämn match, och vi kom ut väldigt bra första perioden med många bra chanser. Sen i andra kom vi ut lite sämre, vi slarvar lite med passningarna och spelar lite svårare än vad vi skulle ha gjort.

Och det skulle dröja ända till tredje perioden innan Färjestad och Marcus Nilsson lyckades överlista Julius Hudacek som fick chansen mellan stolparna efter att Axel Brage storspelat i Örebros båda segermatcher mot Luleå och Djurgården.

ANNONS

89 sekunder in i den tredje perioden hittade Nilsson rätt bakom en skymd Hudacek.

- Vi får ett nytt powerplay där och då sätter jag äntligen pucken. Vi hade många powerplay, men till slut sitter den och det var förstås gött.

Hettade till efter tackling

I mitten av den tredje perioden hettade det sedan till rejält när Färjestads back Ole-Kristian Tollefsen åkte på matchstraff efter en checking to the head i en duell med Örebros center Tom Wandell.

Hemmapubliken blev lite senare upprörd igen då Örebro fick ett mål bortdömt efter videogranskning på grund av offside i målgården. Hemmalaget fortsatte därefter att jaga en kvittering – men målvakten Lars Haugen räddade gästerna och höll nollan.

ANNONS