Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Sjunde raka utan seger för Gais

Gais har tolv poäng på tolv matcher. Med endast nio mål gjorda är laget dessutom sämst i hela superettan offensivt.
– Så länge prestationen blir bättre så tvivlar jag inte, säger tränaren Stefan Jacobsson.

Det bjöds inte på någon sprudlande offensiv fotboll från Gais och Degerfors i sommarvärmen på Gamla Ullevi. Efter varsitt skott på mål var det inte särskilt konstigt att det slutade 0-0.

För Gais innebar det sjunde raka matchen utan seger.

Fjärde raka krysset.

Tolv inspelade poäng på tolv omgångar och dessutom endast nio gjorda mål.

Något som man är sämst på i hela serien.

– Vi måste få fram fler spelare som kan offensiva positioner och sen hitta in till de spelarna. Nu skapar vi ett numerärt överläge på egen planhalva för att få tag i spelet och sen är det väldigt långt fram för oss, säger Stefan Jacobsson och fortsätter:

– Nu måste vi ladda om batterierna och ta sig an ett nytt topplag.

Frustrationen växer efter ännu ett kryss?

– Vi skapar inte jättemånga målchanser och det gör inte Degerfors heller. Frustrationen får man lägga bakom sig nu. Det var en större frustration i början av säsongen. Då kunde vi ha två-tre passningar och sedan var bollen borta. Då gav oss inte ens chansen. Nu finns det ändå embryon och det börjar bli bättre och bättre. Vi är ju dock fortfarande fast därnere. Det är ändå rätt så många omgångar kvar och så länge prestationen blir bättre och bättre tvivlar jag inte en sekund på att målen väl kommer.

Närmast att göra mål mot Degerfors var Mervan Celik med sitt ribbskott. Men en poäng mot serieledarna var spelare och ledare i Gais ändå ganska nöjda med.

– Jag tycker vi gör en väldigt bra prestation mot ett topplag. På förhand är man nöjd med en poäng med tanke på hur tabellen ser ut och hur starten har varit. Vi behöver ju dock trepoängare för nu händer det inte så mycket i tabellen. Vi är i stort behov av en vinst, säger Stefan Jacobsson och fortsätter:

– Jag är ändå jättenöjd med prestationen. Det är klart att vi vill mer i vårt eget spel men det var inte svårt att förstå att Degerfors skulle ha mycket boll. Vi har dock blivit bättre i vårt eget spel och nästa steg är att orka flytta fram mer folk.

För Niclas Andersén och hans lagkamrater blev det en hel del springande mot Degerfors som trillade boll utan att direkt skapa några särskilt heta målchanser.

– Det var bara att springa runt och njuta av det, säger han.

Njöt du verkligen?

– Haha! Vi bjöd inte på jättemycket idag och Degerfors var väl inte jättefarliga direkt. Vi hade ganska bra kontroll. Sen tycker jag ändå att det här var ett fall framåt. Vi tar kliv även om det är små, små kliv. Vi börjar få ett spel som fungerar och nu är det bara sista tredjedelen som fattas.

Är du nöjd med en pinne?

– Vi är nog ganska nöjda med en poäng mot Degerfors. Det får man ändå säga.

I nästa omgång väntar ännu ett topplag för Gais. Då är det bortamatch mot GIF Sundsvall som väntar.

– Nu jävlar kommer trean, säger Andersén.

Är det ett löfte eller?

– Det vet jag väl inte ... men vi ska dit och ge Sundsvall en fajt!

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.