Sjunde raka förlusten för Norrköping

|

Norrköping har inte vunnit en match på de tio senaste allsvenska omgångarna.

På söndagen blev det förlust med 1-2 (0-2) borta mot Malmö FF.

MFF grep chansen att kunna försvara SM-guldet när det drar ihop sig i höst. Att inte halka för mycket efter toppen där Helsingborg ligger stabilt parkerat.

Det blev hemmavinst men MFF imponerade inte. Spelet över hela linjen var av skiftande kvalitet.

Redan efter tre minuter lurade Jimmy Durmaz Norrköpingsförsvaret, en liten kroppsfint och så skruvade han in 1-0 vid Abbas Hassans bortre stolpe. Lika säkert satte Daniel Larsson 2-0 i den 45:e minuten. En rusch, en kroppsfint, kvicka fötter och ett likadant skott som Durmaz.

IFK Norrköping, som gick bra i våras, har nu sju raka förluster, och bara tre poäng på de senaste tio allsvenska matcherna.

Laget var tidvis rätt så bortkollrat, och hade svårt att stänga för Malmö-kontringar.

Norrköping hade svårt att komma till målchanser, trots att Malmös backlinje var nykomponerad. En nick utanför i första halvlek, och ett skott i stolpen en kvart efter MFF:s första mål, var allt.

Reduceringsmålet gjorde Imad Khalili på en lång frispark på slutet.