Dick Advocaat, här som förbundskapten för Nederländerna 2017, tar över Iraks landslag.
Dick Advocaat, här som förbundskapten för Nederländerna 2017, tar över Iraks landslag. Bild: Peter Dejong/AP/TT

Sjunde landet ut för Advocaat

ANNONS

Han skulle bli vanlig pensionär. Men nu gör sig veterantränaren Dick Advocaat klar för jobbet som förbundskapten för Irak.

73-årige Advocaat förde i våras Feyenoord till en femteplats i nederländska ligan och sade efter säsongen att det var hans sista jobb på tränarbänken, men att få leda Irak i VM-kvalet var för stor lockelse för att stå emot.

– Folk tror att det handlar om pengar, men länder som det här har inte så mycket pengar. Jag gör det inte för det, det är en utmaning och jag ser fram emot den, säger han till nederländska medier.

Irak blir Advocaats sjunde land som förbundskapten, efter tre omgångar i Nederländerna och dessutom i Förenade Arabemiraten, Sydkorea, Belgien, Ryssland och Serbien.

ANNONS

Irak går i september in i andra omgången i Asiens kval till VM i Qatar nästa år.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS