Sju skadade efter olycka på OS

Sju personer skadades när en stor kamera föll ner i marken utanför basketarenan i Rio. Sju personer skadades och minst en person fick föras till sjukhus. - Det såg ut som ett flygande tefat som föll ner när det träffade två kvinnor, säger Chris Adams som såg olyckan till AP.

ANNONS
|

Det var en kamera som ska ta överblicksbilder över OS-parken från luften som lossnade från linan 18 meter upp i luften och föll ner i marken på måndagen, enligt nyhetsbyrån AP.

Sju personer skadades i olyckan och minst en person fick föras till sjukhus enligt arrangören och medicinsk personal beskriver skadorna som mindre allvarliga.

- Det såg ut som ett flygande tefat som föll ner när det träffade två kvinnor. Det är ett stort föremål och det föll så snabbt att de inte kunde se det, säger Chris Adams, en åskådare som såg händelsen, till nyhetsbyrån AP.

- När den slog i marken så kunde jag se att den träffade två kvinnor och man såg att glas från kameran träffade dem, fortsätter Adams.

ANNONS

Han säger att de båda kvinnorna var vid medvetande efter olyckan och att de snabbt fick hjälp av medicinsk personal på plats.

- Det var många som skrek och lite rörigt på platsen. Folk sprang dit för att se till att de två kvinnorna var okej, säger Adams till AP.

TV-utrustningen tillhör den Internationella olympiska kommittén och Olympic Broadcasting Services (OBS) som har ansvar för kameran ska också ha varit på väg till platsen för att undersöka något problem med kameran men hann inte fram i tid.

OBS ska nu utreda händelsen noggrannare för att ta reda på orsaken till olyckan.

ANNONS