Sjöströms jubel efter dopningsdomen: "Verkligen bra nyheter"

Den kinesiske simmaren, Sun Yang, 28, stängdes av i åtta år efter att han fällts för dopning. Något som fick den svenska stjärnan, Sarah Sjöström, att jubla över beskedet.– Vi fick föra det under ett träningspass och alla firade ordentligt, säger hon till DN.

ANNONS

Det blev två VM-guld för den 28-årige kinesiske simmaren Sun Yang i förra sommarens VM i Sydkorea. Efter mästerskapet riktades det skarp kritik till att han överhuvudtaget fick vara med och tävla.

– Jag förstår de som tävlar mot Sun Yang. Det måste vara jättehemskt att behöva tävla mot någon som håller på med dopning, sa Sarah Sjöström efter mästerskapet.

LÄS MER: Idrottsstjärnorna som blivit vegetarianer

Under fredagen kom till slut domen mot Sun Yang.

En dom som landade på att han stängs av i åtta år. Detta för att han vägrade att ta ett dopningstest i sitt hem i september 2018. Ett test som senare förstördes av folk i hans team. Domen mot Sun Yang var välkommen inom simningen.

ANNONS

Särskilt hos den svenska stjärnan, Sarah Sjöström.

– Vi fick höra det mitt under ett träningspass och alla firade ordentligt. Han förtjänar åtta års avstängning. Det här var verkligen bra nyheter, säger hon till DN.

LÄS MER: Christian Olsson om den tuffa omställningen efter karriären

Sarah Sjöström tycket inte att det ska stanna med "bara" åtta års avstängning för Sun Yang. Hon vill även se att alla hans medaljer samt resultat som han tog och satte efter att han vägrade att genomföra sitt dopingtest ska strykas, säger hon till SVT.

– Sun Yangs historik beträffande dopning är för övrigt inte så positiv.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS