Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Angelique Kerber, till höger, skakar Maria Sjarapovas hand efter segern i den tredje omgången av Australian Opens damsingelturnering.

Sjarapova utklassad efter maratonmatchen

Tidigare dopningsavstängde Maria Sjarapova är utslagen ur Australian Open. I ex-mästarmötet med Angelique Kerber vann tyskan med 6–1, 6–3 och är vidare till åttondelsfinal. Det är även världsettan Simona Halep, Rumänien, som behövde nästan fyra timmar (!) på sig för att besegra Lauren Davis, USA.

Efter en stekhet vecka vädermässigt, men något kyligare tennis, så var det ombytta roller i Melbourne under lördagens spel i den tredje omgången. Temperaturen var tillbaka på måttliga 25 grader efter närmare 40 tidigare i veckan vilket skapade bättre förutsättningar för spelarna.

"Maria är en mästare"

I mötet mellan de tidigare världsettorna Angelique Kerber, Tyskland, och 48-rankade Maria Sjarapova, Ryssland, var Kerber – Australian Open-segrare 2016 – överlägsen Sjarapova – mästare 2008. Kerber besegrade Sjarapova, som gjorde sin första grand slam-turnering två år efter en dopningsavstängning, med setsiffrorna 6–1, 6–3 efter blott en timmes spel på centrecourten Rod Laver Arena tog 16-rankade Kerber till åttondelsfinal.

- Den här banan är speciell för mig och jag försökte njuta av varenda poäng. Jag visste att det skulle bli tufft, Maria är en mästare, och försökte bara spela mitt spel, sade Angelique Kerber.

Historisk Halep

Längre tid tog det för världsettan Simona Halep, Rumänien, att vinna över 76-rankade Lauren Davis, USA, i lördagens första match på centrecourten. Först efter tre timmar och 44 minuter kunde Halep slå in matchbollen med setsiffrorna 4–6, 6–4, 15–13. Bara det avgörande setet tog över två timmar.

- Jag har aldrig spelat ett så långt tredje set. Jag är nästan död, sade Halep i segerintervjun efter matchen som tangerar Australian Open-rekordet i längsta dammatch i turneringens 113-åriga historia.

I kvartsfinalen 1996 besegrade Chanda Rubin, USA, Patricia Hy-Boulais, Kanada, med 7–6 (7–4), 6–7 (5–7), 17–15.