Sjöström om dopingoron: "Försöker vara noggrann"

Therese Johaug är avstängd för doping. Något som fått flera svenska idrottare att tänka till lite extra. – Jag försöker vara väldigt noggrann, säger Sarah Sjöström till SVT.

ANNONS
|

Få om ens någon kan ha missat att Therese Johaug blev avstäng för doping. Detta efter att den norska skidstjärnan fått i sig den anabola steroiden clostebol efter att ha använt en läppsalva.

Efter en utredning stängdes hon av i 18 månader.

En som vet hur det känns att åka dit för doping är svenska rallycross-stjärnan Johan Kristoffersson. För SVT berättar han om känslorna och reaktionen när han fälldes för doping för tre år sedan efter att ha tagit kortison.

– Det är lite extra speciellt att följa Johaug eftersom jag har ett förflutet som längdskidåkare och har varit i kretsarna. Till min egen grej: i motorsporten så dopar man sig inte. Det var otroligt jobbigt när jag fick ett mejl att jag hade testats positivt. Det är svårt att sätta ord på, säger han till SVT.

ANNONS

LÄS ÄVEN: Dopingskandalerna som chockade sportvärlden

Simdrottningen Sarah Sjöström berättar att hon tänker väldigt mycket på vad hon stoppar i sig och har tät kontakt med läkare.

– Jag försöker vara väldigt noggrann. Man kollar såklart med sin landslagsläkare, men även om landslagsläkaren säger att det är OK så kollar man ju upp det. För det är ju mitt eget ansvar, säger hon till SVT.

ANNONS