Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: LUDVIG THUNMAN
Bild: LUDVIG THUNMAN

Sjögren om Mourinho: "Jag var väldigt upprörd"

Suzanne Sjögrens intervju med José Mourinho spreds som en löpeld i sociala medier. Men Mourinhos svar får Sjögren att kritisera honom.
– Jag var väldigt upprörd, säger hon till Aftonbladet om Mourinhos svar.

Efter mötet i Champions League för tre veckor sedan var José Mourinho på gott humör efter segern. Då stannade han till hos Suzanne Sjögren i Viasat för att prata om matchen. Men när Sjögren ställde frågan om Mourinhos hånfulla segergest mot de italienska fansen svarade portugisen.

– Förstår du italienska? Fråga FA så kan de översätta åt dig.

LÄS MER: "Jag gick mitt livs match bakom fasaden"

Svaret spreds snabbt på sociala medier och blev extremt populärt i England. Detta då Mourinho tydligt varit minst sagt kritisk till det engelska förbundet. Men Suzanne Sjögren blev minst sagt irriterad över tränarens svar.

– Han hade gjort sex intervjuer innan han kom till mig och ingen ställde frågan om det som hände. Alla strök honom medhårs och det tyckte jag var märkligt. Så jag tänkte att ska någon ställa frågan är det väl jag. Sedan tände han på alla cylindrar och ville inte veta av den. Han är svår, det går aldrig att gardera sig mot honom, säger hon till Aftonbladet.

LÄS MER: Har sponsrat Blåvitt med 50 miljoner – nu lämnar han

– Han tog chansen att utnyttja mig för att kasta skit på FA och det var väl det allt gick ut på. Jag vet faktiskt inte vad jag ska säga, jag var väldigt upprörd efter intervjun eftersom han vägrade ta i frågan med tång. Men jag vet inte vad jag hade förväntat mig, han är ju som han är. Nu missar jag två Champions League-omgångar på grund av handbollen så det får väl lägga sig till februari.

LÄS MER: Nyckelspelaren förlänger med Gais – riktar kritik mot truppbygget

Någon ursäkt förväntar sig inte Suzanne Sjögren, däremot borde Mourinho tacka henne för spridningen.

– Han fick ju ut det han ville. Det har spridits överallt på Twitter och i alla länder så han är nog väldigt nöjd. Är det något han ska göra är det väl att tacka mig, säger hon.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.