Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Sjögran fick diamantbollen

FOTBOLL: Therese Sjögran från LdB Malmö FF. Så heter Sveriges bästa damfotbollsspelare 2007.
- Detta hade jag aldrig räknat med, säger hon.
En snabbenkät med några landslagstjejer i början av galakvällen gav en fingervisning. Alla trodde på Therese Sjögran som vinnare av Diamantbollen. Och så blev det också.
- Det är helt fantastiskt. Det går inte att få ett finare pris. Jag har jobbat hårt och haft en jämn nivå i år. Det är kul att man kan få ett sådant här pris på ålderns höst, säger den 30-åriga skånskan, som har varit bofast i landslagstruppen länge, men som under många år haft svårt att ta en ordinarie plats i startelvan.
Therese Sjögran vill inte bara tacka sina lagkamrater och sin familj - utan även Kent Widding Persson. Det är mannen som med företaget LdB gått och storsponsrat Malmö FF:s damlag och hindrat sektionen från att fullständigt haverera och kollapsa.
- Han har betytt oerhört mycket för mig, för hela laget. Utan honom hade jag aldrig stått här i dag.
Förbundskaptenen Thomas Dennerby:
- Therese har länge, länge varit extremt talangfull men kanske inte fått ut det där lilla extra. Men när hon är som bäst och på spelhumör kan hon vara precis hur bra som helst.
Det var bland annat därför hon fick priset. Därför, och kanske också som en sorts belöning och uppskattning för lång och trogen tjänst. För i juryns motivering nämndes saker som "tagit ett steg till" och "haft en lång karriär".
- Det går ju aldrig att förvänta sig något sådant här. Jag har inte så mycket att tillägga egentligen, mer än att jag är jätteglad. Något bättre går ju inte att få, säger Therese Sjögran och det märks lång väg att hon är väldigt tillfreds.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.