Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Sjöberg om hånfulla kommentarerna

Patrik Sjöberg, 55, har varit öppen med sitt nya liv där han slutat dricka alkohol. Nu har han varit nykter i sju månader. Något som gjort att han mår bättre än på väldigt länge.
– Det är dags att leva på ett annat sätt, säger han till GT.

Den tidigare höjdhoppsstjärnan har flera gånger tidigare pratat om hur han valde att helt plötsligt sluta dricka alkohol. Han passade även på att flytta till Norrland under en period. Sakta men säkert kände den nu 55-årige, Patrik Sjöberg, att han började må bättre och bättre.

Nu har han varit nykter i sju månader och saknar inte alkoholen överhuvudtaget.

– Det var jobbigt i början men nu har jag inget intresse alls. Även om det är skönt väder känner jag inget sug. Ska jag må så jävla dåligt i morgon, nä, det har jag ingen lust med. Jag har så många minnen och har gjort roliga och galna saker, men allt har sin tid och jag kommer inte att dö nyfiken. Det är dags att leva på ett annat sätt, säger han till GT.

LÄS MER: Här tränar Marcus Berg med Blåvitt – så ser klubben på en återkomst

De senaste månaderna har slagit hårt mot många människors ekonomi som en följd av coronaviruset som har spritt sig över världen. Tusentals människor har förlorat sina jobb och påverkats enormt av krisen.

LÄS MER: Torbjörn Nilsson hedrad över IFK Göteborgs Europarankning

Patrik Sjöberg är en av många som har fått se hur sin ekonomi har påverkats av krisen som följt efter virusets framfart.

– Nu har jag blivit av med alla jobb i år. Redan i slutet av januari kände jag att företagen agerade beroende på virusets framfart i världen. Det var ingen bra tajmning för egen del. Jag var skitnere ett tag, men vad ska jag göra? Samtidigt behövde jag brejket i höstas, säger han och berättar även att han fått höra en hel del hånfulla kommentarer.

– De tycker att det är så himla kul och säger att man får ta ett riktigt jobb i stället. Men vad är ett riktigt jobb och hur många finns det nu? Jag har fasta kostnader som alla andra. Bara att vända hamburgare på McDonald's kräver ju numera nästan Chalmersutbildning. Det är många som kommer att förstå att det inte handlar om att du är känd eller inte. Alla får gå igenom den här tuffa perioden, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.