Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Sjöberg om ekonomiska krisen: ”Tittar på alla möjligheter”

Patrik Sjöberg, 56, har likt många andra haft ett tufft år. Under coronapandemin har hans ekonomiska situation förändrats rejält.
– Jag tittar på alla möjligheter som finns för att tjäna pengar, säger han till GT.

Få om ens någon hade kunnat förvänta sig vad som skulle hända under 2020. Men när coronaviruset spreds över världen drabbades miljontals människor. Ekonomier lamslogs och tusentals människor har mist livet.

En av många som har fått sin ekonomiska situation förändrad är höjdhoppslegendaren, Patrik Sjöberg.

LÄS MER: Kopplingen som kan ha avgjort IFK Göteborgs tränarval

När föreläsning efter föreläsning ställdes in försvann intäkt efter intäkt samtidigt som hans kostnader låg kvar.

– Det är bara att skratta åt skiten. Folk säger ”men ta ett vanligt jobb då!” Det finns inga, kan jag informera om. Jag har stående kostnader och att då jobba hundra timmar i veckan och ändå inte kunna betala mina räkningar, det kan inte vara det som är meningen, säger han till GT.

– Och bilar och grejer… det är väl ingen som äger en Porsche kontant? Min är finansierad som alla andra och jag har alltid tjänat bra med pengar och alltid skött mig, så det är ju inga konstigheter att ha sådan då. Nu har den legat ute till försäljning i sex månader, men det ligger 50 sådana ute. Jag har inte kört bilen på ett halvår men den kostar ju pengar ändå. Ingen har velat eller kunna lösa ut den.

LÄS MER: Så är det att träna inomhus under corona

Patrik Sjöberg hade sparade pengar innan pandemin slog till. Men den bufferten har minskat och minskat under året som har gått. För att få ordning på sin ekonomi har han börjat att se över nya möjligheter till att skaffa sig en inkomst igen.

– Alla skadeglada as som säger ”skaffa dig ett jobb”… jag tittar på alla möjligheter som finns för att tjäna pengar. Jag kollar med gamla och nya kontakter, men det krävs mycket och det är en tid när alla håller i pengarna, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.