Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sjätte raka för obesegrad Enroth

NHL-målvakten Jhonas Enroth blev återigen matchhjälte när hans Buffalo bortaslog Montreal med 3-2 efter straffläggning.

Buffalo hämtade in ett 0-2-underläge i tredje perioden och gjorde mål på sina två första straffar medan Enroth räddade en. Så när svensken hindrade hemmalagets Brian Gionta från att göra mål i den tredje omgången var segern - Enroths andra efter straffar - klar.

-Han ser inte särskilt stor ut, men på något sätt stoppar han dem i straffläggningen, sade Buffalos tränare Lindy Ruff till NHL:s hemsida.

Ruff har all anledning att vara nöjd med sin svenske målvakt. Särskilt nu, sedan lagets ordinarie förstemålvakt Ryan Miller drabbades av hjärnskakning i den gångna helgens match mot Boston och blir borta på obestämd tid.

Men Miller hade inte visat upp något storspel före sin skada och ersättaren Enroth är obesegrad i de sex matcher som han har startat.

Den tidigare Södertäljemålvakten inledde tiden i Nordamerika med ett år i Portland i AHL, spelade en NHL-match säsongen 2009/2010 och ytterligare 14 förra säsongen.

I år har det mesta gått 23-åringens väg. Han har ligans fjärde högsta räddningsprocent och är även fyra i statistiken över insläppta mål per match.