Rysslands Artyom Anisimov (tv) gratuleras av Dmitri Orlov och Nikita Gusev efter 1–0-målet mot Schweiz.

Sjätte raka för defensivt skickligt Ryssland

Ryssland har inte bara en sprudlande offensiv. Stjärnlaget har även en tät defensiv. 3–0-segern mot Schweiz innebär att laget bara har släppt in tre mål på sex VM-matcher.

|

Norge gjorde två mål i premiären och Lettland fick in en puck i lördagens möte.

Men det är alla mål som Rysslands stjärnor har släppt in på sex gruppspelsmatcher i ishockey-VM i Slovakien.

Inte ens Schweiz – silvermedaljör i fjol – lyckades nämligen få hål på den ryska täta defensiven som den här gången hade NY Rangers-målvakten Alexander Georgjev som siste utpost.

Försvarsspelet ledde dessutom fram till en ny trepoängare – Rysslands sjätte raka seger i Ondrej Nepela Arena i Bratislava.

Backen Dimitrij Orlov bjöd på show när han snirklade sig förbi tre schweizare och på returen från målvakten Leonardo Genoni skickade Artem Anisimov in 1–0 efter 3.36 minuter av första perioden.

Trots fortsatt stor dominans under stora delar av perioden dröjde det fram till 6.20 in i andra innan Nikita Kutjerov ökade på ledningen.

Rysslands rörliga och fina powerplay slutade med att Nikita Gusevs pass skar rakt igenom den schweiziska boxen och att Kutjerov i princip hade öppet mål. Med 4.40 kvar av matchen satte Kutjerov 3–0 efter en snabb spelvändning.

För Rysslands del återstår en gruppspelsmatch innan det är dags för kvartsfinal, och det är mötet med Tre Kronor på tisdag. Schweiz möter Tjeckien i sin gruppavslutning.

Bratislava, TT:s utsände