Sjätte hemmasegern för Elfsborg

|

Elfsborg är tvåa i allsvenskan efter ännu en hemmaseger. Laget har efter måndagens 2-1-seger mot Syrianska vunnit sex av sju matcher på Borås arena.

Elfsborg är allsvenskans bästa hemmalag. Laget har inte förlorat alls på hemmaplan under 2011. Senaste gången Elfsborg tappade poäng på Borås arena var i 2-2-matchen mot AIK. Det var i den tredje omgången.

1-0-målet mot Syrianska kom efter 30 minuter. Boråsarna fick frispark några meter från straffområdet, och Lasse Nilsson ställde sig för att sparka in ett inlägg mot den stora spelargruppen framför mål. I stället sköt Nilsson direkt. Det var hans sjunde mål i år. Något han till viss del kan tacka bortamålvakten Dwayne Miller för. Miller var felplacerad och hann inte dit.

Trots Syrianskakvittering fortsatte Elfsborg kontrollera matchen.

När Elfsborg gjorde 2-1 med bara sekunder kvar av första halvlek var det på nytt efter svagt ingripande från bortaförsvaret - och framför allt Dwayne Miller. Oscar Hiljemarks skott var visserligen välplacerat, men Miller borde ha nått till den.

Elfsborg kontrollerade matchen med ett mer välvårdat passningsspel i den andra halvleken, och bortsett från några få chanser för Syrianska så var hemmasegern aldrig riktigt hotad. Elfsborg kunde och borde ha gjort fler mål.