Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Serge Gnabry slog igenom i OS. Nu ska han leda Tyskland i Polen. Arkivbild.

Självsäkert Tyskland: "Vill alltid vinna"

Spanien, Italien, Portugal och Sverige. Frågan är om inte självsäkra Tyskland är favoriter i U21-EM.

Många av landslagen gick igenom kvalet till U21-EM utan att förlora en enda match. Inget av dem gjorde det med samma självklarhet som Tyskland, som vann tio av tio matcher.

Förra sommaren tog de OS-silver i Rio de Janeiro efter en finalförlust mot Brasilien. Och med en till bredden stjärnfylld trupp – trots att många av de bästa unga spelarna nu spelar Confederations Cup med seniorlandslaget – är siktet fast inställt på Tysklands andra guld i U21-EM, efter segern i Sverige 2009.

"Skriv er egen historia"

Lagkapten Maximilian Arnold (Wolfsburg), Mahmoud Dahoud (går till Dortmund), Max Meyer (Schalke) och kanske främst Serge Gnabry (Bayern München) är spelarna som ska leda Tyskland i Polen.

Deras motto inför mästerskapet är "Skriv er egen historia".

- Tränaren säger det hela tiden. Vi vet vilken kvalitet de andra lagen i Polen har, men vi ska visa vad vi kan och vill ta hem bucklan, säger Gnabry, som gjorde elva mål i Bundesliga under säsongen, till tyska förbundets hemsida.

- Inget snack om saken: vårt mål är att bli mästare. Det spelar ingen roll om det är brädspel eller fotboll, vi vill alltid vinna. Men konkurrensen i EM är stor så det är inte nödvändigtvis ett misslyckande om vi inte har med oss pokalen hem, säger förbundskapten Stefan Kuntz till tidningen Bild.

För att nå sitt mål behöver Tyskland överleva sin svåra grupp med Italien, Danmark och Tjeckien.

Hård konkurrens

I frågan om vilket landslag som egentligen är starkast på pappret kan ändå Spanien – som kom tvåa i kvalgruppen bakom Sverige – kontra. De har Champions League-vinnaren Marco Asensio (Real Madrid), Premier League-stjärnan Hector Bellerin (Arsenal), tidigare ligamästaren Saúl Ñíguez (Atlético Madrid) och vindsnabbe lagkaptenen Gerard Deulofeu (Everton).

- Jag försöker förklara för spelarna att den yttre pressen kan bli för stor. Alla säger att Spanien har ett lag som ska vinna, men vi vet vad som krävs. Vi hade det svårt i kvalet. Men visst, vi har bra spelare, säger förbundskapten Albert Celades enligt Marca.

De ska dessutom ta sig förbi Portugal, Sveriges finalmotståndare 2015, samt både Serbien och Makedonien.